Platform over productie- en procesautomatisering
Sensoren zijn belangrijk in de wereld van de industriële automatisering

Sensoren zijn belangrijk in de wereld van de industriële automatisering

Onze industrie wordt gekenmerkt door een verregaande automatisering. Sensoren spelen daarbij een steeds belangrijkere rol. Zo hebben machines sensoren nodig om hen de juiste informatie te geven, waarmee ze de taken op een correcte manier kunnen uitvoeren. Vandaag zijn er sensoren in alle soorten en maten. Gefran, al vijftig jaar een gerenommeerd producent van sensoren, biedt een ruim aanbod oplossingen voor druk, smeltdruk, kracht, temperatuur, positie, hoek en helling. 

De geschiedenis van Gefran gaat terug tot 1969, wanneer de firma uit het Italiaanse Provaglio d’Iseo start met de productie van elektrische panelen voor machines in de kunststofindustrie. Door het assortiment continu op de behoeften uit de markt af te stemmen, is Gefran uitgegroeid tot een specialist in de ontwikkeling en productie van meet- en regeloplossingen voor industriële toepassingen en machinebouw. De firma telt negenhonderd medewerkers in elf productiefaciliteiten en dertien verkoopkantoren wereldwijd. Het assortiment omvat kwalitatieve sensoren voor druk, smeltdruk, kracht, temperatuur, positie, hoek en helling, maar ook tal van automatiseringscomponenten, waaronder procesregelaars (PID), solid state relais, geavanceerde vermogenregelaars, indicators en alarmunits. 

Druksensoren voor elke toepassing
Bij de ontwikkeling van nieuwe producten wordt veel aandacht besteed aan het milieu en de veiligheid. Zo biedt de firma vloeistofvrije smeltdruksensoren of producten met groene oplossingen in overeenstemming met de RoHS-richtlijn. Meerdere producten zijn ook PL’c’- en/of SIL2-gecertificeerd. Gefran speelt bovendien in op de trend naar de Smart Factory met oplossingen die gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden op het vlak van connectiviteit en die voldoen aan de behoeften wat betreft monitoring en diagnostisch onderhoud. Eén van de producten uit het gamma is de revolutionaire, gepatenteerde Impact smeltdruksensor voor drukmeting op hoge temperatuur, die gebruikmaakt van een piëzoresistief element en geen transmissievloeistof bevat. Deze sensor is groen, robuust en voldoet aan Performance Level ‘C’. Hij is ook leverbaar in een ATEX-uitvoering. 

Druksensoren

De Hyperwave magnetostrictieve sensor is een hoogtechnologische contactloze positiesensor met een nauwkeurigheid tot 0,01 % FS.

Hyperwave positiesensor
Gefran heeft ook verschillende positiesensoren met de meest uiteenlopende technologieën in het gamma: van de alom gekende potentiometers tot nieuwe technologieën op basis van het Hall-effect en het magneto­strictief meetprincipe. De Hyperwave magnetostrictieve sensor is een hoogtechnologische contactloze positiesensor met een nauwkeurigheid tot 0,01% FS. De contactloze meting voorkomt slijtage van het meetelement en garandeert een vrijwel oneindige levensduur van de sensor. Dankzij een compleet nieuw intern concept is de versterking van het signaal van het primaire element tien keer zo hoog, waardoor het meetsignaal van de sensor als het ware immuun wordt voor elektrische ruis, schokken en trillingen. De hoge EMC-immuniteitseigenschappen maken de Hyperwave serie geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen en met de mogelijkheid tot analoge, digitale SSI- of veldbuscommunicatie, zoals CANopen, Profibus of Profinet, is deze sensor zeer breed inzetbaar. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details