Platform over productie- en procesautomatisering
Siemens plant overname van Process Systems Enterprise

Siemens plant overname van Process Systems Enterprise

  • Toonaangevende internationale softwareleverancier voor geavanceerde procesmodellering
  • Siemens breidt zijn geïntegreerde digitaliseringsportfolio uit voor de procesindustrie
  • Het gPROMS-platform is de technologische leider in digitale R&D, design en bedrijfsvoering
  • Naadloze toepassing van procesmodellen in de volledige proceslevenscyclus

 

Siemens plant de overname van Process Systems Enterprise (PSE), een technologisch toonaangevende internationale leverancier van software en diensten voor geavanceerde procesmodellering. De procesindustrie maakt gebruik van zijn geavanceerde modellen in digitale R&D, design en bedrijfsvoering om vlug veilige en efficiëntere beslissingen te kunnen nemen dankzij een snelle analyse van de verschillende mogelijkheden. PSE biedt modelgebaseerde oplossingen voor de volledige levenscyclus via een uniforme en geïntegreerde reeks tools. Dit levert een waaier aan modelgebaseerde hightechoplossingen op die Siemens’ portfolio in de procesindustrie perfect aanvullen en de positie van de onderneming versterken als vooraanstaande leverancier van totaalmanagement van productie-eenheden voor de volledige levenscyclus.

De technologie wordt volop gebruikt in de chemie, de petrochemie, de farmaceutische en de levensmiddelensector om innovatie te versnellen, het design en de werking van processen te verbeteren, R&D te stroomlijnen en technologierisico’s te beheersen. “De combinatie van zeer betrouwbare predictive models en realtime procesdata speelt een steeds belangrijkere rol in de digitalisering van activiteiten in de procesindustrie. Het is belangrijk om te vertrekken van de bestaande proceskennis op het vlak van product- en procesontwikkeling en die te gebruiken in predictive models. Die kunnen vervolgens in elk stadium van de levenscyclus hun nut bewijzen binnen de digitalisering”, zegt Eckard Eberle, CEO van de businessunit Process Automation. “PSE helpt ons enorm op dat vlak. Voortaan kunnen we immers de modelgebaseerde technologie van PSE integreren in onze eigen toepassingen in de volledige levenscyclus van productie-eenheden. Op die manier kunnen we nog beter inspelen op de specifieke behoeften van onze klanten.” Costas Pantelides, Managing Director van PSE: “We zijn bijzonder verheugd dat we binnenkort deel uitmaken van Siemens. Onze technologie en knowhow zijn bijzonder complementair aan de bestaande producten van Siemens en ons gecombineerd portfolio zal voortbouwen op Siemens’ huidige sterke positie op het vlak van digitalisering in de procesindustrie om onze klanten nooit geziene voordelen te bieden in de volledige proces- en productlevenscyclus.”

Siemens werkt al sinds juni 2018 samen met PSE in een succesvol strategisch partnerschap. In het kader van dat initiatief werden nieuwe modelgebaseerde oplossingen ontwikkeld voor performancemonitoring en -voorspelling in productie-eenheden, soft sensing, realtime optimalisering, NMPC en operatortraining op basis van gedetailleerde procesmodellen. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de slimme combinatie van procesmodellen, die diepgaande proceskennis bevatten, met realtime en historische procesdata. Zo kan de operator efficiënter en doeltreffender werken dankzij een optimale planning van de controle en het onderhoud van de processen, bv. door de levensduur van katalysatoren of de ophoping van cokes in hoogovens te voorspellen.

Siemens is van plan om 100 procent van het aandelenkapitaal van PSE te verwerven en de onderneming te integreren in de businessunit Process Automation, die deel uitmaakt van Siemens Digital Industries. De onderneming met hoofdkantoor in Londen telt wereldwijd zo’n 160 medewerkers. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2019 worden afgerond. Beide ondernemingen stemden toe om de financiële details van de overeenkomst vertrouwelijk te houden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details