Platform over productie- en procesautomatisering
Sinumerik One – Digital Native CNC wordt voorzien van nieuwe technologische functies en een omvattend serviceaanbod

Sinumerik One – Digital Native CNC wordt voorzien van nieuwe technologische functies en een omvattend serviceaanbod

EMO 2019, hal 9, stand H50

  • Sinumerik One stelt nieuwe normen inzake productiviteit dankzij nieuw hardwareplatform en innoverende technologische functies
  • Digitaal serviceaanbod ondersteunt machinegebruikers en machinebouwers  bij de creatie van digitale tweelingen en virtuele inbedrijfname
  • Sinumerik One in de schijnwerpers op EMO 2019 met meer dan 20 pilootklanten

 

Met de laatste nieuwe CNC-generatie, Sinumerik One, presenteert Siemens op de EMO 2019-vakbeurs het kritieke onderdeel voor de digitale transformatie van werktuigmachines. Als zogenaamde “digital native” beschikt de sturing over veelzijdige software voor de creatie van de overeenkomstige digitale twins. Met het nieuwe hardwareplatform creëert Sinumerik One nieuwe benchmarks op het vlak van productiviteit. Dankzij de brede waaier van innoverende technologische functies kunnen de verwerkingssnelheid, contournauwkeurigheid en bewerkingskwaliteit verbeterd worden.

Met het oog op het verhogen van de verwerkingssnelheid bestaat er de functie Top Speed, die een werking ondersteunt tegen de fysieke grenzen van de machine aan. Op het vlak van matrijsbouw zorgt Top Speed voor een hoge contournauwkeurigheid bij hoge snelheden en werkt hiervoor samen met de beproefde technologische functie Top Surface. Als DYNPREC (Dynamic Precision) via de High Speed Setting Cycle wordt geactiveerd, worden zelfs de meest delicate onderdelen met maximale precisie vervaardigd. De functie voor intelligente laststuring (Intelligent Load Control / ILC) helpt de dynamiek van de machine te verhogen. De ILC-functie houdt rekening met het effectieve gewicht van het werkstuk bij het versnellen van de machine-assen en past deze aan zodra de machine niet meer met het maximale werkstukgewicht is belast. Dankzij de functie voor intelligente dynamische sturing (Intelligent Dynamic Control / IDC) kunnen de dynamische en regelingsparameters voor de machine-assen worden gebalanceerd over de verschillende assen. Bij instelling van de IDC-functie worden de parameters in het werkdomein van de machine geoptimaliseerd, waardoor de machine niet alleen dynamischer, maar ook nauwkeuriger wordt. De beproefde CNC Sinumerik 840-D sl ondersteunt ook nieuwe technologische functies, zoals IDC en ILC, om de verwerkingssnelheid en nauwkeurigheid van werktuigmachines te verbeteren.

Naast Sinumerik One presenteert Siemens op de EMO 2019-vakbeurs ook de bijbehorende digitale diensten om machinegebruikers en machinefabrikanten te ondersteunen bij de creatie van digital twins en virtuele inbedrijfstelling van machines. Met de digital twin kunnen niet-productieve activiteiten zoals het proefdraaien van nieuwe NC-programma’s naar de virtuele wereld verplaatst worden. De NX Virtual Machine Tool Services ondersteunen machinefabrikanten en machinegebruikers bij de creatie van digital twins. Van engineering en implementatie tot en met opleiding en ondersteuning:  Siemens bestrijkt de volledige levenscyclus van de digital twin voor de werktuigmachine. Siemens dekt de volledige levencyclus van de werktuigmachine af.

De Sinumerik One Virtual Commissioning Services bieden fabrikanten van werktuigmachines ondersteuning bij het verplaatsen van inbedrijfstellingstaken naar de virtuele wereld. Dankzij het drieluik consultancy, opleiding en implementatie halen machinefabrikanten voordeel uit een snellere, risicoloze inbedrijfstelling en efficiënte optimalisering van de engineering.

Bezoekers van de EMO-beurs kunnen Sinumerik One en de digital twin met eigen ogen aan het werk zien. Meer dan 20 pilootklanten presenteren werktuigmachines met Sinumerik One – virtueel of als werkelijke machine.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details