Platform over productie- en procesautomatisering
Slimme productieautomatisering in maakindustrie en agro centraal op Vision, Robotics & Motion 2023

Slimme productieautomatisering in maakindustrie en agro centraal op Vision, Robotics & Motion 2023

Een snel veranderende wereld vraagt om nog flexibeler, betrouwbaarder, veiliger en sneller produceren. Een geïntegreerd systeem waarbij vision technologie, robotica en motion control slim met elkaar zijn verbonden in eén proces is hierop het antwoord. Tijdens de 20e editie van vakbeurs Vision, Robotics & Motion op 7 en 8 juni tonen nationale en internationale exposanten in de Brabanthallen in Den Bosch hun componenten voor een compleet geïntegreerd systeem: van vision en optics, robotics, motion control tot en met data science oplossingen. Het programma biedt dit jaar speciale aandacht aan de agrosector, startups en dronetechnologie.

Vakbeurs en congres

Vision, Robotics & Motion (VRM) is een combinatie van vakbeurs en congres waar toonaangevende leveranciers en wetenschappers uit de Benelux en Duitsland de nieuwste ontwikkelingen en state-of-the-art slimme oplossingen presenteren rondom het automatiseren van productieprocessen.

Meer productiesectoren naar ‘smart’

Door het toepassen van data science technieken zoals AI, machine learning en deep learning gaat men steeds meer ‘smart’ produceren. Van automatisering ontwikkelt de sector zich naar meer connectiviteit, toegankelijkheid en machineveiligheid. Na de OEM’s maken nu ook steeds meer productiesectoren in de MKB hightech- en maakindustrie deze stap, zoals bedrijven in de metaal, machine- en apparatenbouw, chemie, farmacie en kunststoffen.

Kansen voor agro

Ook de Nederlandse agro- en foodbedrijven staan voor de noodzaak om meer, beter en duurzamer te produceren. Dit vraagt om een andere manier van voedselproductie en -verwerking. Samenwerking met de hightechsector, en met name de roboticasector, is dan ook essentieel voor het creëren van nieuwe kansen en mogelijkheden. Tijdens VRM maken de agro, food en tuinbouw kennis met de kansen en oplossingen die industrial integrated systems hen bieden.

Verder biedt VRM een speciaal podium voor startups en hun innovaties op dit terrein. Tijdens deze 20e editie is ook uitgebreid aandacht voor dronetechnologie.

Partners

Mikrocentrum organiseert Vision, Robotics & Motion met ondersteuning van High Tech NL / Robotics, een landelijke roboticabeweging, die ervoor gaat zorgen dat de roboticakennis in Nederland maximaal wordt benut.

De andere partner is het ILO-net: het samenwerkingsverband van Nederlandse Industrial Liaison Officers die werkzaam zijn bij de wetenschappelijke onderzoeksinstituten in Nederland. Hun doel is de hightechindustrie te ondersteunen bij het verwerven van uitdagende wetenschap/technologie contracten.

Gratis toegankelijk

VRM is gratis toegankelijk voor bezoekers, na registratie. Dit kan via de website of ter plaatse. Meer informatie over en voor de exposanten en online aanmelden vind je via  Vision, Robotics & Motion | Vakbeurs | 7 en 8 juni 2023 (vision-robotics.nl)

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details