Platform over productie- en procesautomatisering
Smart engineering direct in de cloud

Smart engineering direct in de cloud

Clouddiensten ontwikkelen zich meer en meer tot een beslissende concurrentiefactor in de industrie. Hiermee kunnen op een eenvoudige en schaalbare manier toepassingen worden gerealiseerd die voorheen hoge kosten met zich meebrachten. Het TwinCAT platform van Beckhoff biedt als centraal, open besturingsplatform een solide basis voor het gerichte gebruik van IoT-infrastructuren. Want big-data- of analysescenario’s vragen om een betrouwbare en schaalbare netwerkverbinding tussen globaal verdeelde besturingssystemen. In de volgende stap moeten deze geconnecteerde systemen zo eenvoudig mogelijk op afstand te bedienen en te onderhouden zijn. En dit is precies wat TwinCAT Cloud Engineering doet. Het maakt engineering direct in de cloud mogelijk.

In 2018 bedroeg het aantal wereldwijd actieve IoT-apparaten al meer dan 7 miljard. In 2025 verwachten deskundigen zelfs een verdrievoudiging tot 22 miljard. Voor machinefabrikanten en exploitanten van installaties is dit een enorme kans. Want wie optimaal gebruik maakt van het potentieel van PC- en cloudgebaseerde besturingstechnologie voor automatiseringstoepassingen kan op middellange en lange termijn aanzienlijke concurrentievoordelen behalen. De netwerkverbinding tussen machines en installaties maakt niet alleen het implementeren van nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk maar verhoogt de efficiëntie van het hele productieproces, van engineering tot gegevensanalyse. Dit omvat ook betrouwbare predictieve onderhoudsconcepten voor een grotere beschikbaarheid en kortere stilstandtijden.

Via het Beckhof webportaal kan de engineering van alle instanties en besturing direct in de cloud worden uitgevoerd.

 

Alle machinefuncties op een platform en in de cloud

Met het TwinCAT platform ondersteunt Beckhoff IoT-automatiseringsconcepten op een optimale manier. Alle machinefuncties, van PLC, via motion control en robotica tot vision, HMI en machine learning zijn geïntegreerd op een centraal, open besturingsplatform. Machines, installaties en productielijnen kunnen naadloos met elkaar worden verbonden met het oog op een betere procesefficiëntie. Hoewel de TwinCAT ontwikkelingsomgeving op een virtuele machine natuurlijk al enkele jaren in de cloud kan worden bediend, moest de gebruiker hiervoor tot nu toe zelf een contract afsluiten met een cloudaanbieder en alle elementen handmatig implementeren. Met TwinCAT Cloud Engineering biedt Beckhoff nu een compleet pakket aan. De toegang verloopt heel eenvoudig: een geregistreerde gebruiker hoeft alleen via een webportaal in te loggen om toegang te krijgen tot zijn virtuele machines. Behalve een webbrowser zijn hiervoor geen extra softwarecomponenten nodig. Op deze manier kan de TwinCAT ontwikkelingsomgeving volledig in de webbrowser worden gebruikt, zelfs op voorheen ongeschikte hardwareplatforms, zoals tablet-PC’s.

Voor experts en beginners

TwinCAT Cloud Engineering maakt een onderscheid tussen twee gebruiksmodellen met specifieke factureringsopties en functie-omvang: beginnende en professionele gebruikers. Nieuwe gebruikers betalen enkel voor de minuten dat ze actief in TwinCAT Cloud engineering werken. Ze hebben toegang tot alle functies. Ze kiezen zelf kiezen wanneer hun applicaties draaien, zodat de tijdqquota efficiënt worden gebruikt. Professionele gebruikers hebben de mogelijkheid na afloop van de proefperiode een maandelijkse vergoeding te betalen. Daarenboven hebben professionele gebruikers toegang tot een centrale Source Control Repository. Dankzij de vertrouwde automatiseringsomgeving vinden niet alleen professionele gebruikers hun weg in de TwinCAT Cloud Engineering architectuur. Met name voor nieuwe gebruikers biedt dit een uitgebreide en ideale basis om hun eerste stappen in de TwinCAT omgeving te zetten. Programmavoorbeelden en video-tutorials leveren de nodige informatie om zo snel mogelijk vertrouwd te raken met TwinCAT en eerste eigen automatiserings-projecten te kunnen creëren. De tutorials zijn gesorteerd op verschillende moeilijkheidsgraden, zodat ook nieuwe gebruikers met voorkennis de passende informatie vinden. Daarnaast biedt een geïntegreerde newsfeed informatie en nieuws over TwinCAT.

TwinCAT Cloud Engineering vereenvoudigt de IT-integratie, de eerste instelling en de toegang tot de besturing, de foutopsporing en het onderhoud, zelfs bij wereldwijd verdeelde productie-installaties.

 

Vereenvoudigde processen en uitvoering

Het ter beschikking stellen van een TwinCAT Cloud Engineering applicatie duurt slechts enkele minuten en loopt via een geautomatiseerd proces. Dankzij de integratie van de werkomgeving in de webbrowser hoeven geen extra softwarecomponenten geïnstalleerd of bediend te worden. Ook het aansluiten van echte besturingshardware is zeer eenvoudig, aangezien voor alle componenten dezelfde communicatiepoort wordt gebruikt. De integratie in bestaande IT-infrastructuren wordt op die manier nog eenvoudiger. Aangezien per applicatie meerdere besturingen kunnen worden aangesloten, zijn ook remote-scenario’s, zoals diagnose op afstand of het debuggen van een PLC-programma, realiseerbaar. Het instellen van een HMI en de wereldwijde toegang zijn dankzij de visualisatie in de cloud bijzonder eenvoudig. De projectuitwisseling via het broncode-beheersysteem verloopt naadloos. Lokale TwinCAT installaties kunnen worden geïntegreerd, zodat projecten ook buiten de TwinCAT Cloud Engineering omgeving gebruikt en synchroon gehouden kunnen worden    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details