Platform over productie- en procesautomatisering
Snelle en voordelige implementatie van muting-applicaties dankzij ASi-5-Safety Muting-module
De nieuwe ASi-5-Safety Muting-module BWU4411 van Bihl-Wiedemann scoort op technisch vlak en zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Snelle en voordelige implementatie van muting-applicaties dankzij ASi-5-Safety Muting-module

De term ‘muting’ verwijst naar het kortstondig omzeilen van contactloze beveiligingssystemen, zoals een fotocel of lichtscherm, om geautomatiseerde goederentransporten veilig in en uit gevaarlijke zones te verplaatsen met behulp van muting-sensoren zonder personen in gevaar te brengen. De implementatie van muting-applicaties tot SIL3/PLe is nog nooit zo voordelig geweest. De nieuwe ASi-5-Safety Muting-module BWU4411 in IP67 van Bihl+Wiedemann zorgt immers voor een aanzienlijke kostenbesparing ten opzichte van vergelijkbare Ethernet-gebaseerde oplossingen.

Of het nu om cross-muting of sequentiële muting gaat, alle sensoren en veiligheidscomponenten die hiervoor nodig zijn, kunnen flexibel op de nieuwe ASi-5-Safety Muting-module BWU4411 aangesloten worden. Dat betekent dat de compacte module alle signalen, die daarvoor nodig zijn, via één enkel ASi-5-adres verwerkt. Ongebruikte aansluitingen kunnen voor andere toepassingen, zoals het aansturen van muting lampen of het integreren van drukknopmodules, ingezet worden. Alle relevante signalen kunnen niet alleen in de ASi-veiligheidsmonitor verwerkt worden, maar ook via PROFIsafe, CIP Safety, FSoE of openSAFETY doorgegeven worden.

Met de ASIMON360 Software Suite van Bihl+Wiedemann kunnen kant-en-klare gecertificeerde muting-componenten voor talloze toepassingen eenvoudig en snel geconfigureerd worden. Complexe programmering in de besturing is niet nodig. Deze nieuwe ASi-5 muting-module scoort niet alleen op technisch vlak, maar zorgt ook voor een aanzienlijke kostenbesparing. De BWU4411 is ruim 60 % goedkoper dan vergelijkbare ethernet-gebaseerde oplossingen op de markt. Bovendien profiteert de gebruiker van lagere materiaal- en montagekosten en een uiterst eenvoudige en feilloze installatie dankzij de ASi-kabels en de priktechniek.

“Alle sensoren en veiligheidscomponenten voor cross-muting en sequentiële muting kunnen flexibel op de module aangesloten worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details