Platform over productie- en procesautomatisering
Spitsvondig combineren en innoveren

Spitsvondig combineren en innoveren

Innovatie is cruciaal om het verschil te blijven maken voor klanten. Bij Pepperl+Fuchs stond 2018 vooral in het teken van Industrie 4.0. Daarnaast verraste het bedrijf de markt met enkele spitsvondige combinaties van beproefde en nieuwe technologieën. Allemaal nieuwigheden waarmee de firma opnieuw haar reputatie van innovator heeft onderstreept.

We starten met een nieuwigheid die tijdens de Duitse Innovation Award 2018 als winnaar in de categorie ‘Electronic Technologies’ werd uitgeroepen: de SafePXV. Hiermee lanceerde Pepperl+Fuchs een sensor die op zijn eentje voor een veilige absolute positionering zorgt. Het systeem is verkrijgbaar in twee versies. De safePXV garandeert een veilige absolute plaatsing van monorailtransporteurs, stapelkranen, draaitafels,  liften en windturbines. De safe PGV is dan weer de ideale oplossing voor het navigeren van AGV’s in material handling, levering en productie. Dankzij dit systeem handhaven de AGV’s immers voldoende afstand onderling en houden ze rekening met gevaar voor aanwezige personen. Erwin De Muer, internal sales engineer van de divisie Factory Automation: “Beide systemen bestaan uit een zelfklevend meetlint dat tot 100 km lang kan zijn. Dit bevat meerkleurige redundante codes en een leeskop die tot vijf codes gelijktijdig kan inlezen. Precies hierdoor wordt voor het eerst SIL 3/PL bereikt met één enkele sensor. Vervuilingen en onderbrekingen tot 75 mm in het codelint hebben geen enkele invloed op de prestaties dankzij het grote leesvenster en de goede focusdiepte. Het Profinet ProfiSafe protocol zorgt voor flexibele integratie in alle gangbare controlesystemen.”

SafePXV

Innovatie door combinatie
Met SmartRunner Matcher en SmartRunner Detector presenteerde Pepperl+Fuchs dit jaar de eerste twee sensoren die de beproefde lichtsnedemethode combineren met een 2D-visiesensor. Deze bijzonder compacte toestellen evalueren complexe visiedata om ze vervolgens in eenvoudige digitale signalen om te zetten. “Geoptimaliseerd en vooraf geconfigureerd voor het oplossen van specifieke opgaven kunnen ze net als een eenvoudige sensor met teach-in worden ingesteld”, legt De Muer uit. “Niettemin  bieden ze de hoogste precisie en prestaties. Een belangrijke optimalisatie van de SmartRunner Matcher is dat hij het gescande object identificeert door dat met opgeslagen referentieprofielen te vergelijken. Op deze manier kan de oplossing ook bepalen of het object al dan niet juist is gepositioneerd. De SmartRunner Detector leent zich dan weer tot een uiterst nauwkeurige monitoring doordat hij afwijkingen in het millimeterbereik kan detecteren. Dankzij vrij definieerbare detectiegebieden worden valse alarmen door targets buiten de ingeleerde zone vermeden.”

SafePXV

Met SmartRunner Matcher en SmartRunner Detector presenteerde Pepperl+Fuchs dit jaar de eerste twee sensoren die de beproefde lichtsnedemethode combineren met een 2D-visiesensor.

RFID leeskoppen met IO-Link interface
Heel wat potentieel van Industrie 4.0 wordt ontgrendeld met de nieuwe RFID lees-/schrijfkoppen van Pepperl+Fuchs die over een IO-link interface beschikken. Deze zijn beschikbaar in de behuizingsontwerpen 18GM, F61 en FP. “De meest gebruikelijke lees/schrijfkoppen in het HF-frequentiebereik volgens ISO 15693 dus”, aldus De Muer. “Hiermee zijn leesafstanden tot 130 mm mogelijk. In combinatie met de multi-protocol IO-Link mastermodule (ICE1) biedt deze oplossing een maximum aan flexibiliteit en gebruiksgemak. De Easy Mode is plug-and-play, vereist geen functieblokken, en biedt een automatische opstart. Ideaal voor kleine assemblagelijnen en productielogistiek!”  

SafePXV

Heel wat potentieel van Industrie 4.0 wordt ontgrendeld met de nieuwe RFID-lees/schrijfkoppen van Pepperl+Fuchs die over een IO-Link interface beschikken.

Versie 2 van het Smart Sensor Profile
Ten slotte willen we het nog hebben over de middelgrote R200 en R201 series die dit jaar het gamma foto-elektrische sensoren vervolledigden. Net als de R100, R101 en R103 serie is de R20x serie verkrijgbaar met de identieke detectiemodi, een uniform bedieningsconcept, krachtige sensortechnologieën en IO-Link in elke sensor. “Met deze nieuwe sensoren implementeert Pepperl+Fuchs als één van de eerste fabrikanten versie 2 van het Smart Sensor Profile dat het IO-Link-consortium publiceert. De innovatieve DuraBeam lasertechnologie zorgt voor een uitzonderlijk lange levensduur en een temperatuurbereik van -40 tot 60 °C. Ten slotte bevatten ze nog de Multi Pixel Technology (MPT) waarmee afstanden heel precies kunnen worden gemeten.”

SafePXV

De innovatieve DuraBeam lasertechnologie zorgt voor een uitzonderlijk lange levensduur en een temperatuurbereik van -40 tot 60 °C.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details