Platform over productie- en procesautomatisering
TechniShow 2024: De maakindustrie van morgen
Van 12 tot en met 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor TechniShow.

TechniShow 2024: De maakindustrie van morgen

Van 12 tot en met 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor TechniShow; al bijna driekwart eeuw hét platform van de maakindustrie in de Benelux. Als vanouds komt de gehele maakindustrie bij elkaar tijdens de vakbeurs voor innovatieve industriële productietechnologie. Met het thema ‘De maakindustrie van morgen’ laten rond de 325 exposanten hun draaiende machines, innovaties, nieuwe technieken en oplossingen zien. TechniShow vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs ESEF Maakindustrie.

Met het thema ‘De maakindustrie van morgen’ laten rond de 325 exposanten hun draaiende machines, innovaties, nieuwe technieken en oplossingen zien.

Themaplein Additive Manufacturing 

Additive manufacturing (3D-printen) is aankomende editie een van de hoofdthema’s. Op het zogeheten themaplein Additive Manufacturing zien bezoekers het hele 3D-proces. Ricardo Vivas, beursmanager van TechniShow: “3D-printen wordt steeds meer onderdeel van het hele maakproces. Op het themaplein tonen exposanten verschillende innovaties op dit vlak. AM-delen hebben echter bijna altijd nabewerking nodig. Dit is een wezenlijk onderdeel van het AM-proces. De machines en technologie daarvoor vindt de bezoeker elders op TechniShow.”

Guided tours

Voor bezoekers die dieper in specifieke onderwerpen willen duiken, zijn er diverse guided tours, geleid door experts. Hier krijg je inzicht in de nieuwste technologieën en innovaties binnen de vakgebieden plaatbewerking, additive manufacturing, automatisering en verspanen. De tours vinden plaats op dinsdag-, woensdag- en vrijdagochtend. Vivas: “We adviseren bezoekers om zich tijdig in te schrijven voor deze tours.”

Innovaties van talentvolle studententeams 

Binnen de vakbeurs ligt de focus op het werven en behouden van talent. Verschillende studententeams laten hun innovaties zien. Zo demonstreren studenten van de TU Delft van het Forze Hydrogen Racing Team een waterstof raceauto. Een ander studententeam van de TU Delft, Project MARCH, presenteert een gemotoriseerd pak waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen staan en lopen. Dit jaar heeft TechniShow ook een Start-up straat voor opkomende bedrijven en een Loopbaanstraat waar partijen binnen de maakindustrie worden samengebracht.

‘Make’ en ‘buy’ onder één dak

TechniShow vindt tegelijk plaats met de vakbeurs ESEF Maakindustrie. De kracht van deze combinatie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. TechniShow en ESEF Maakindustrie vormen samen het grootste platform in de Benelux op het gebied van industriële productietechnologie, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. “Bezoekers zijn dan ook van harte welkom om beide vakbeurzen te bezoeken, om zo tot een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen te komen”, licht Vivas toe.

Bestel een gratis ticket via de QR-code. Op event.technishow.nl vind je alle informatie, zoals de exposantenlijst, de activiteiten en het programma. Volg TechniShow op LinkedIn via vakbeurs-technishow voor de laatste updates.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details