Platform over productie- en procesautomatisering
Techno breidt succesvolle, ultra compacte Micronnect® familie uit

Techno breidt succesvolle, ultra compacte Micronnect® familie uit

Italiaanse fabrikant van waterdichte connectoren Techno breidt zijn assortiment uit met 2 nieuwe IP68/IP69K designs, te weten een 3-polige plug & play connector en een current distributor. Beiden connectoren zijn gebaseerd op het succesvolle 2-polige plug & play schroef design ‘Micronnect®’ dat een ultra compacte vorm combineert met een krachtige functionaliteit en een eenvoudige installatie.

‘Compactheid is één van de eerste vereisten die een klant stelt aan een connector voor zijn armatuur’,  legt Maarten Voermans, verantwoordelijk voor de verlichtingsmarkt binnen Benelux distributeur A&C Solutions, uit. ‘Maar met de toenemende veelzijdigheid en complexiteit van armaturen willen klanten zeker niet inboeten op de mogelijkheden die een compacte connector biedt.’ De introductie van de 2-polige Techno Micronnect® eind 2017 was dan ook een schot in de roos. ‘Dat je binnen een doorsnee van 14mm nog altijd kabels van 8,3mm kunt aansluiten heeft menig klant van A&C Solutions overtuigd,’ gaat Maarten verder.

Nieuwe en meerpolige designs zorgen voor breder toepassingsbereik

Dit succes heeft Techno ertoe aangezet om binnen de huidige Micronnect® vorm op zoek te gaan naar mogelijkheden om het toepassingsbereik verder te vergroten. Het resultaat is enerzijds een upgrade van het plug & play design naar een 3-polige IP68/IP69K connector. Anderzijds voegt Techno een nieuwe distributiebox toe aan de reeks, de TH625. Deze 3-polige current distributor met geïntegreerde LEDs heeft 1 ingang met een verdeling naar 3 aansluitpunten.

Een sterk staaltje waterdichtheid

Techno staat erom bekend om hoogwaardige IP68/IP69K connectoren in de markt te zetten die vooral oog hebben voor een gebruiksvriendelijke installatie. ‘Zo zorgt Techno ervoor dat fouten en lekkage bij installatie nihil zijn doordat de afdichting al mee is aangegoten aan het contactblok’, geeft Maarten aan. Maar ook de betrouwbaarheid van de verbinding staat bij Techno centraal. ‘Micronnect® biedt de klant de mogelijkheid om een permanente vergrendeling te voorzien in de vorm van het Techno safe-lock systeem. Deze kun je enkel ontgrendelen met behulp van een schroevendraaier. Tegelijkertijd zorgt een anti-rotatiesysteem ervoor dat de wartel niet onverhoopt loskomt. Al met al een zeer complete, veelzijdige reeks die het vertrouwen van de klant zeker waard is’, besluit Maarten.

De nieuwe 3-polige Micronnect® connectoren zijn direct leverbaar uit voorraad bij Benelux distributeur A&C Solutions.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details