Platform over productie- en procesautomatisering
TwinCAT Controller Redundancy: redundantie van het besturingssysteem met standaard hardware componenten
TwinCAT Controller Redundancy beschermt de uptime van de installatie door redundante besturing met behulp van standaardcomponenten.

TwinCAT Controller Redundancy: redundantie van het besturingssysteem met standaard hardware componenten

Op software gebaseerde oplossing beschermt de uptime van de installatie door redundante besturing 

Met name in de procesindustrie speelt de beschikbaarheid van installaties een cruciale rol, zodat het inbouwen van redundantie in automatiseringstechniek van vitaal belang is. Daarom heeft Beckhoff zijn uitgebreide aanbod oplossingen op dit gebied uitgebreid met een softwareoplossing voor redundante besturing: TwinCAT Controller Redundancy. 

Hoewel het robuuste ontwerp van de industriële pc’s van het bedrijf op zich al een hoog niveau van beschikbaarheid garandeert, breidt Beckhoff zijn productportfolio nu nog verder uit om nog een stap verder te gaan met TwinCAT Controller Redundancy (TF1100). Met deze volledig op software gebaseerde oplossing kunnen twee standaard industriële pc’s waarop beide hetzelfde PLC-programma draait, in slechts enkele eenvoudige stappen als redundante besturing werken. 

Een extra, krachtige netwerkverbinding tussen de twee besturingen zorgt voor de nodige synchronisatie. Hier wordt standaard Ethernet gebruikt, zodat er geen specifieke hardwarecomponenten nodig zijn. Met minimale inspanningen zorgt dit ervoor dat steeds slechts één van de twee industriële PC’s de veldbuscomponenten aanspreekt en dat de besturingsprogramma’s gelijktijdig op beide computers worden uitgevoerd. Deze synchroniciteit is de basisvoorwaarde om in geval van storing de primaire industriële PC te kunnen vervangen zonder informatie te verliezen. 

Andere redundantiemethoden 

Naast redundantie van het besturingssysteem beschermt de beproefde EtherCAT Redundancy software (TF6220) tegen storingen door foutieve kabelverbindingen. De I/O-modules worden verbonden door twee afzonderlijke kabels, die idealiter op verschillende plaatsen worden geïnstalleerd. Terwijl EtherCAT Redundancy de communicatie van de besturing naar de veldbus behandelt, biedt het TwinCAT Parallel Redundancy Protocol (PRP, TF6230) nu ook kabelredundantie voor Ethernet-communicatie conform IEC 62439-3 naar systemen op een hoger niveau, zoals MES of ontkoppelde HMI-systemen. Het protocol definieert een redundante en transparante netwerkverbinding, die in TwinCAT kan worden bewaakt en gediagnosticeerd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details