Platform over productie- en procesautomatisering
Uiterst flexibele Ethernet-kabels voor kabelrupsen met CC-Link IE Field certificaat

Uiterst flexibele Ethernet-kabels voor kabelrupsen met CC-Link IE Field certificaat

Nieuwe chainflex CAT5e en CAT6 kabels met voorspelbare en gegarandeerde levensduur en certificatie voor CC-Link IE protocollen

CAT5e of CAT6 kabels zijn onmisbaar voor de implementatie van Industrie 4.0 in de automatisering. igus heeft nu haar twee uiterst flexibele Ethernet-kabels CFBUS.045 en CFBUS.049 verder doorontwikkeld, voor het gebruik in kabelrupsen. De nieuwe kabels zijn nu getest door onafhankelijke instituten en hebben het certificaat verkregen voor CC-Link IE protocollen voor de Aziatische regio alsook UL-certificering, verhoogd tot 600V, voor de Amerikaanse markt. 

Industrieel Ethernet is de toekomst voor de gedigitaliseerde fabriek van morgen.Talloze studies laten zien dat het Fieldbus-protocol wereldwijd stagneert en dat het aantal Ethernet-verdeelpunten toeneemt met groeipercentages ruim in de dubbele cijfers. Dit geldt in Azië maar in toenemende mate ook in Europa en gebruikers kiezen voor technologieën met CC-Link IE (Industrieel Ethernet). Deze systemen bieden naadloze data-uitwisseling op alle niveau’s van een productiefaciliteit, van het hoogste besturingsniveau tot aan de productieniveau’s. Het CC-Link IE controller netwerk is ontwikkeld voor de snelle uitwisseling van grote hoeveelheden data in een fabriek of productielocatie, terwijl het CC-Link IE field netwerk is geoptimaliseerd voor de verbinding van een breed scala aan apparaten en hun verbinding met andere bestaande netwerken zoals de CC-Link standaard. De toegenomen eisen voor communicatie-verdeelpunten van industrieel Ethernet vragen om een betrouwbare verbinding met lange levensduur tussen de componenten om te voldoen aan de continu groeiende hoeveelheid data die wordt overgedragen.De CAT5e en CAT6 chainflex Ethernet kabels zijn precies de juiste keuze om deze communicatie te waarborgen. Met meer dan 76 miljoen slagen en een buigradius van 9.5 x d in test 3089, hebben ze hun uitzonderlijk lange levensduur reeds kunnen aantonen in het igus testlaboratorium.

chainflex kabels voor een zekere en betrouwbare data-overdracht
Een grote uitdaging in industriële omgevingen is de beperkte levensduur van datastromen als gevolg van de veroudering van de bewegende kabels.

igus is de enige leverancier die series CFBUS.045 CFBUS.PUR.045, CFBUS.PVC.045 (CAT5e) en CFBUS.049, CFBUS.PUR.049 en CFBUS.PVC.049 (CAT6) buskabels aanbiedt. Het meest uitgebreide kabelassortiment op de markt is speciaal ontwikkeld en getest voor gebruik in kabelrupsen. Met jaarlijks meer dan twee miljard cycli en meer dan 1,4 miljoen elektrische tests, is igus de Nr. 1 op het gebied van bewegende kabels in kabelrupsen. Alle test-data wordt daarnaast ingevoerd in een online tool, welke nauwkeurig de levensduur van alle chainflex kabels voorspelt. Een ander bewijs van de kabelkwaliteit wordt geboden door de twee certificeringen: Alle nieuwe BUS-kabels zijn na uitgebreide elektrische tests, gecertificeerd door de CLPA CC-Link Partner Association, waarbij de kabels tevens de hogere 600V UL certificering hebben gekregen.

Ethernet-kabels met garantie voor industriële communicatie
igus levert 1.354 kabeltypen, het meest uitgebreide assortiment kabelrupskabels op de markt, met ’s werelds uitgebreidste selectie van internationale certificeringen waaronder het CC-Link certificaat. De specialist op het gebied van kabels voor bewegende toepassingen levert al meer dan 25 jaar UL-gecertificeerde chainflex kabels voor machine- en installatiebouw. Voor bedrijven die exporteren betekent dit een eenvoudige inklaring bij de douane zodat de producten gemakkelijker de VS kunnen betreden.Vanwege het continue testen van alle chainflex-kabels in het eigen lab van 2.750 m², is igus de enige producent ter wereld die 36 maanden garantie biedt op het complete kabelassortiment, inclusief de nieuwe CAT5e en CAT6 Ethernetkabels.

Meer informatie omtrent het certificaat voor CC-Link IE protocollen is beschikbaar op: https://www.cc-link.org/en/index.html

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details