Platform over productie- en procesautomatisering
Ultrasone sensoren voor de extreme koude—L2-serie nu beschikbaar voor lage temperaturen

Ultrasone sensoren voor de extreme koude—L2-serie nu beschikbaar voor lage temperaturen

Wanneer temperaturen ver onder nul dalen, wordt het gebruik van sensoren vaak lastig. Hoewel standaard sensoren betrouwbare resultaten opleveren bij temperaturen zo laag als -25 °C, zijn gespecialiseerde sensoren voor lagere temperaturen vrij zeldzaam. Pepperl+Fuchs biedt nu ook een lagetemperatuursversie van haar populaire L2-serie ultrasone sensoren die klaar is voor gebruik in koelmagazijnen en extreem koude gebieden overal ter wereld.

Betrouwbare voorwerpdetectie bij temperaturen zo laag als -40 °C

Het nieuwste product van de marktleider in ultrasone sensoren beschikt over een temperatuurbereik van -40 °C tot +70 °C. Deze bestendigheid tegen lage temperaturen gecombineerd met de voordelen van ultrasone sensortechnologie, zoals ongevoeligheid tegen mist en sneeuw, zorgt voor een robuuste en ruim toepasbare sensoroplossing in zelfs de koudste omgevingen.

Pepperl+Fuchs

De L2-serie ultrasone sensoren voor lage temperaturen zijn bestand tegen temperaturen van -40 °C tot +70 °C

 

Naast typische toepassingen in koelmagazijnen, zoals voorwerpdetectie op transportbanden en palletdetectie op vorkheftrucks, kan de sensor ook worden ingezet op mobile equipment in outdoortoepassingen. Toepassingen omvatten positioneringsprocessen op landingsbanen, anti-botsingssystemen op brandweerwagens ingezet op luchthavens en op machines gebruikt om vliegtuigen ijsvrij te maken (de-icing equipment), alsook als steunvoetbewaking op mobiele kranen.

Flexibiliteit gaat hand in hand met robuustheid

De sensoren voor lage temperaturen van de L2-serie worden gemonteerd met behulp van een robuuste, metalen bevestigingsbeugel. De sensoren kunnen worden aangesloten met een zware, 2 m vaste kabel met een grotere aderdoorsnede in plaats van met een standaard M12-connector. Deze verbeterde sensorverbinding elimineert ook de tijdrovende zoektocht naar geschikte stekkerdozen.

Met een in vijf richtingen draaiende sensorkop en uitgebreide configuratiemogelijkheden, zoals een instelbare breedte van de geluidsbundel, kunnen de sensoren voor lage temperaturen eenvoudig worden aangepast aan de beschikbare ruimte. Dit maakt hen nog interessanter voor tal van toepassingen. Automatische synchronisatie laat toe een totaal van tien sensoren dichtbij elkaar te monteren en te gebruiken. De sensoren voor lage temperaturen zijn beschikbaar met drie detectiebereiken (500, 2000 en 4000 mm) en een ruim aanbod aan uitgangen.

Highlights van de L2-serie ultrasone sensoren voor lage temperaturen

  • Uitgebreid temperatuurbereik van -40 °C tot +70 °C—ideaal voor lagetemperatuurstoepassingen
  • Stevige, metalen bevestigingsbeugel voor een veilige montage
  • Flexibele integratie met roterende sensorkop en ingebouwde aansluitingskabel
  • Sensorsynchronisatiefunctie voor een betrouwbare werking van tien sensoren tegelijk in elkaars nabijheid
  • Betrouwbare storingsonderdrukking met instelbare geluidsbundel via drukknoppen of software
  • Grote variëteit aan meetbereiken tot 4 m

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details