Platform over productie- en procesautomatisering
Van Solid State Relais naar Vermogenregelaar

Van Solid State Relais naar Vermogenregelaar

De alom gekende solid state relais (SSR), ook wel halfgeleiderrelais genoemd, schakelt zonder bewegende delen, en dus volledig elektronisch. De SSR schakelt enkel bij nul-doorgang, waardoor er geen plotse inschakelstromen ontstaan. Dit zorgt ervoor dat het onmogelijk is om vonken te veroorzaken, waardoor de levensduur van de component drastisch vergroot. Deze nulpuntschakelaar zorgt wel voor een kleine in- en uitschakelvertraging. Ofschoon de SSR, meer dan een magneetschakelaar, uitermate geschikt is voor het aansturen van klassieke elektrische verwarmingselementen, bestaan er verwarmingssystemen die meer gecontroleerd en/of nauwkeuriger geregeld moeten worden. Denk hierbij maar aan:

  • het aansturen van niet lineaire belastingen (korte golf infrarood lampen, transformator, Silicon Carbide elementen, …);
  • diagnosefunctionaliteiten en beveiliging van zowel de component als de belasting,
  • regeling met terugkoppeling van stroom, spanning of vermogen
  • de integratie van de vermogenregelaar in uw industrieel systeem via de gekende veldbussen.

Naast het bekende gamma van Solid State Relais heeft GEFRAN daarom ook een zeer uitgebreid aanbod aan vermogenregelaars.

Of het nu over een mono-, bi-, driefase of een multizone regelsysteem gaat, de veelzijdige en eenvoudig te configureren vermogenregelaars, gecombineerd met de technische knowhow van onze mensen staan garant voor een gepaste oplossing op uw maat.

Vermogenregelaar

Xtra functionaliteit zorgt voor uniek voordeel
De GEFRAN Xtra functie biedt een supersnelle beveiligingsfunctie die de stroom onmiddellijk onderbreekt bij gevaarlijke stroompieken of kortsluitingstomen. Hierbij beschermt de component op de eerste plaats zichzelf, maar ook de belasting.

Maar er is meer! Door deze functionaliteit zal de component het systeem, indien gewenst,  automatisch terug proberen op te starten als de gevaarlijke stromen weg zijn en de situatie terug veilig is.

Dit zorgt voor een drastische vermindering van onderhoud en vermijdt onnodig stilvallen van productieprocessen of vervanging van reserveonderdelen. Dit alles resulteert in een belangrijke kostenbesparing!

Deze unieke optie kan op verschillende GEFRAN vermogenregelaars voorzien worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details