Platform over productie- en procesautomatisering
Van zwaluwstaart tot lineaire slede
Met de eigen serie stappen- en servomotoren kan MC.Technology een compleet systeem leveren..

Van zwaluwstaart tot lineaire slede

MC.Technology is in de basis een technische handelsonderneming met ruim 25 jaar ervaring in het leveren van aandrijf- en besturingstechniek in de breedste zin van het woord. Het assortiment is daarbij verdeeld in vier hoofdpijlers: besturingstechniek, aandrijvingen, lineaire techniek en componenten. Ook klantspecifieke oplossingen zijn mogelijk. Eén van de bedrijven die MC.Technology al jaren vertegenwoordigt, en waarmee een zeer goede relatie en samenwerking is opgebouwd, is ERO Führungen.

Een unieke uitvoering is de gebogen zwaluwstaart slede voor toepassing in onder meer magazijninrichtingen bij een persinstallatie.

Groothandels zijn voor hun succes deels afhankelijk van de merken en bedrijven die zij vertegenwoordigen. MC.Technology kiest haar partners dan ook zorgvuldig uit, om verzekerd te zijn van een goede kwaliteit én de beste ondersteuning bij klantspecifieke vragen. Een van die partners is ERO Führungen, een leverancier uit het zuiden van Duitsland die sinds 1963 ruime kennis en ervaring heeft opgebouwd met betrekking tot lineaire sledes, draaitafels en samengestelde mechanische systemen.

Zwaluwstaart sledes

Een highlight uit het programma betreft de sledes met zwaluwstaart geleiding die worden geproduceerd in aluminium of staal. De aluminium varianten zijn beschikbaar in breedtes van 20-150 mm en met slaglengtes van 10-100 mm. De belasting bedraagt maximaal 450 N. Deze aluminium varianten zijn naar wens samen te bouwen tot XY-, YZ- en XYZ-systemen gecombineerd met hand- of motoraandrijving. MC.Technology levert deze oplossingen naar wens inclusief driver-/controllerkaart. Zo ontwierp en bouwde het bedrijf onder meer een lineair systeem inclusief camerasysteem waarmee oppervlakken zijn te scannen met een nauwkeurigheid van 50 µm.

Samen met ERO Führungen ontwierp MC.Technology een gestandaardiseerd aanvoersysteem dat direct aan de bestaande pers was te bouwen.

De stalen varianten zijn beschikbaar in breedtes van 30-400 mm, met standaard slaglengtes van 10-600 mm en een belasting tot ongeveer 30 kN. Ook hier geldt dat de sledes zijn samen te bouwen tot complete systemen en uit te rusten met een hand- of motoraandrijving. Optioneel zijn deze geleidingen ook te voorzien van T-sleuven en montagegaten of te leveren als klantspecifieke uitvoering. De systemen met stalen geleidingen leverde MC.Technology onder meer in een extra zware 300 mm uitvoering, voorzien van teflon geleidingen en in een vernikkelde uitvoering voor toepassing in een vochtige omgeving.

Een echt unieke uitvoering is de gebogen zwaluwstaart slede: een motoraangedreven variant met een breedte van 100 of 150 mm die onder meer wordt ingezet in magazijninrichtingen bij een persinstallatie.

De sledes met zwaluwstaart geleiding zijn beschikbaar in zowel lichtgewicht aluminium als staal.

Complete lineaire sledes

Naast de zwaluwstaart sledes is ERO Führungen sterk in het vervaardigen van complete lineaire sledes. In veel gevallen wordt gekozen voor de universeel toepasbare serie EROspeed in de bouwgrootten 1.000, 2.000 en 3.000 mm. Deze sledes hebben naar keuze een breedte van 60, 100 of 230 mm en bereiken een slaglengte tot maximaal 6.000 mm. Als onderdeel van een compleet systeem – XY-, XYZ- en XXYZ-portaalsystemen – zijn de sledes te combineren met onder meer een tandriem, lineaire motor, tandheugelaandrijving of kogel-omloopspindel. In het kader van een nauwkeurige besturing, monitoring en onderhoud heeft MC.Technology ook de benodigde aandrijf- en besturingscomponenten in het programma. Hieronder vallen encoders en inductieve home- en eindschakelaars met een robuuste aansluiting. Naar wens zijn ook stappen- en servomotoren toe te voegen en is te kiezen voor een compleet systeem inclusief besturingskast en controller en software. Het totaal is geschikt voor hoge snelheden en grote belastingen.

Projectvoorbeeld

Een mooi, aansprekend project realiseerde MC.Technology voor een klant die op zoek was naar een betrouwbaar systeem voor het aanvoeren van aluminium en plastic folies richting een pers. Speciale eisen lagen in de snelheid en kwaliteit van het aanvoersysteem die nodig zijn om fullspeed te produceren. De huidige markt bood geen standaard oplossing en ook een eigen gebouwd systeem voldeed niet aan de hoge eisen. Samen met ERO Führungen ontwierp MC.Technology een gestandaardiseerd systeem dat direct aan de bestaande pers was te bouwen. De gekozen aandrijving en besturing completeerde de oplossing tot een volledig instelbaar aanvoersysteem voor foliebreedtes van 200-500 mm.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details