Platform over productie- en procesautomatisering
Veiligheidslichtscherm met geïntegreerde bluetoothinterface

Veiligheidslichtscherm met geïntegreerde bluetoothinterface

Bovendien maakt de geïntegreerde instelhulp van de bluetoothinterface een eenvoudige inbedrijfstelling via smartphone of tablet mogelijk. Een ander pluspunt: omdat de gegevens kunnen worden opgeslagen, zijn ze ook beschikbaar voor bijvoorbeeld documentatiedoeleinden en predictief onderhoud.

De uitwisseling van de gegevens met een smartphone of tablet (Android, iOS) gebeurt via een door Schmersal ontwikkelde app. BLE staat voor Bluetooth Low Energy, een radiosysteem met kort zendbereik voor gegevensoverdracht via een veilige overdrachtstechnologie.

Unieke hoge reikwijdte

Deze innovatieve technologie voor opto-elektronische veiligheidssystemen is uniek op het gebied van de reikwijdte van de gegevenscommunicatie. Tot dusver zijn op de markt enkel diagnosehulpmiddelen beschikbaar die gebaseerd zijn op de NFC-technologie. Waar NFC-hulpmiddelen een reikwijdte van slechts enkele centimeters hebben, ligt de reikwijdte van de bluetooth-BLE-interface met haar maximum van 5 meter 100 keer hoger. Daarom is de BLE-interface precies dan handig, wanneer het opto-elektronische veiligheidssysteem zich op een relatief ontoegankelijke plaats bevindt. Bovendien biedt bluetooth BLE meer toepassingsmogelijkheden, omdat de meeste smartphones of tablets wel over bluetooth beschikken, maar niet altijd over NFC. Omdat bluetooth een internationale industrienorm is, kunnen de lichtschermen van de serie 440/COM met bluetooth BLE-interface wereldwijd worden gebruikt. 

Meer efficiëntie: de statusgegevens kunnen in realtime worden geraadpleegd

De SLC440/COM met bluetooth BLE zorgen voor een aanzienlijke stijging van de efficiëntie van de productieprocessen. Omdat de statusgegevens van het lichtscherm eenvoudig en in realtime kunnen worden geraadpleegd, kunnen fouten sneller worden verholpen, zodat de beschikbaarheid van de machine verhoogt. In het bijzonder bij de uitschakeling van het systeem in geval van gevaar kunnen de processen met behulp van deze statusinformatie en diagnosegegevens sneller opnieuw opgestart worden. 

Bovendien gaat het om een bijzonder goedkope innovatie. In vergelijking met de klassieke bluetooth onderscheidt BLE zich door een aanzienlijk lager energieverbruik en een lager kostenplaatje, terwijl de communicatiereikwijdte vergelijkbaar hoog is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details