Platform over productie- en procesautomatisering
Verzeker niet te duur!

Verzeker niet te duur!

Nederland telde begin 2020 bijna 8,7 miljoen personenauto’s, dat is 1,7 procent meer dan een jaar geleden. De WA-verzekering is een verplichte autoverzekering die schade vergoedt die is toegebracht aan een ander.

Allrisk

De meeste particulieren hebben naast de verplichte WA-verzekering een allrisk verzekering. Dit geldt met name voor nieuw gekochte auto’s. Met een allriskverzekering is ook de schade aan de eigen auto verzekerd als je zelf verantwoordelijk bent voor de toegebrachte schade. Ook diefstal, brand en natuurgeweld is verzekerd. De meeste verzekeraars bieden tot drie jaar de nieuwwaarde bij diefstal of total-los. Andere varianten zijn naast de verplichte verzekering de casco en casco extra-verzekering.

Factoren

De premie is afhankelijk van factoren die het risico op schade verhogen; de cataloguswaarde van de auto, aantal kilometers per jaar, als je jonger bent dan 24 jaar of ouder dan 60 bent en het aantal schadevrije jaren. Auto’s tot zes jaar oud worden meestal allrisk verzekerd. Vanaf zes jaar is het verstandig om de auto ‘minder’ te verzekeren en te kiezen voor een casco verzekering. Is de auto 15 jaar of ouder dan is uitsluitend een WA-verzekering de beste optie.

Aanbieders

Automobilisten hebben de keuze uit verschillende aantrekkelijke polissen van aanbieders op de Nederlandse markt. Hierdoor valt er te besparen op de autoverzekering door goed te vergelijken. Overstappen vraagt bij autoverzekeringen wel extra aandacht. Polissen worden stilzwijgend verlengd. De klant moet tijdig opzeggen, twee maanden voor het aflopen van de verzekering, anders loopt de polis door. Ook bestaande verzekeraars bieden naast de bestaande verzekeringen, nieuwe verzekering aan die een interessantere premie hebben zoals de Ohra met de Nationale autoverzekering en FBTO met FBTO Internet.

Een all risk autoverzekeringen vergelijken kan via verschillende vergelijkingssites. Het berekenen van de goedkoopste optie voor een autoverzekering kan wel meer dan 150 euro per jaar besparen. De meeste automobilisten lijken niet te weten dat er zoveel valt te besparen. Dit kan betekenen dat de te dure verzekering ieder jaar weer verlengd wordt en dat is jammer.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details