Platform over productie- en procesautomatisering
Voka nomineert A&C Solutions voor de Willen Winnen Award

Voka nomineert A&C Solutions voor de Willen Winnen Award

A&C Solutions, specialist in de distributie van connectoren, power supplies en kabelsets, is dit jaar door Voka genomineerd voor de Willen Winnen Award 2019. De Willen Winnen Award is een initiatief van Jong Voka en wordt jaarlijks toegekend aan jonge, groeiende bedrijven. A&C Solutions is één van de 3 genomineerden die strijden voor deze award.

De nominatie an sich is voor A&C Solutions al een enorme opsteker. ‘De weg die we afgelegd hebben als eenmanszaak vanuit een zolderkamer in volle crisistijd naar ons huidige bedrijfspand van 1000m2 met 13 mensen in volle groei is er één geweest van durven, blijven geloven in het concept en gewoon doen’ geeft zaakvoerder Franky Vanlerberghe toe. Toch is de basis waarop A&C Solutions is gebouwd, de specialisatie in connectoren, in het 11-jarig bestaan altijd hetzelfde gebleven.

De specialist in een all-round markt

‘Vanuit mijn achtergrond ben ik jarenlang actief geweest op het gebied van elektrische componenten bij verschillende werkgevers. Rondom mij zag ik steeds meer bedrijven die naast elektrische componenten de business uitbreidden met aanverwante productgroepen en dus meer een all-round functie op zich gingen nemen. Door de toenemende complexiteit van toepassingen, de enorm grote keuze aan connectoren in de markt en de behoefte aan meer maatwerk oplossingen, zag ik duidelijk een rol voor een specialist weggelegd. Dat werd A&C Solutions’, legt Franky verder uit.

Focus op opkomende markten

In 2009 werd A&C Solutions omgedoopt tot bvba met de toetreding van collega zaakvoerder Maarten Voermans. ‘Naast onze roots in industriële automatisering en machinebouw, kregen we gaandeweg ook het grote potentieel van opkomende markten als E-bikes en LED verlichting in het vizier. Maar ook deze markten, met afzet buiten de Benelux, hadden speciale noden en vereisten specifieke marktkennis. Vandaar de keuze om onze productspecialisatie verder door te trekken naar marktspecialisaties’ vult Maarten aan.

Ondertussen is A&C Solutions goed geworteld in deze markten en blijven de groeimogelijkheden zich aandienen. ‘We zijn juist terug van de jaarlijkse Europese fietsbeurs, Eurobike. Hier mochten we op 3 dagen tijd meer dan 125 leads noteren en vierden we samen met onze productiepartner Higo onze vijfjarige samenwerking in het gezelschap van grote klanten als ons Strömer, Riese & Müller en Continental’, vertelt Franky enthousiast.

Uitbreidingsmogelijkheden op product & marktniveau

Voor de toekomst wil A&C Solutions vooral dichtbij zijn klanten blijven staan en zijn specialistische aanpak verder uitbreiden met kansrijke productgroepen en/of markten. ‘Zo voegden we een tweetal jaar geleden al power supplies toe aan ons aanbod om zo ook onze bestaande klanten een synergie te kunnen bieden. Daarnaast zien we ook dat door de aantrekkende markten waarin we actief zijn, onze voorraadhoudende functie steeds belangrijker wordt. En als we verder vooruitkijken dan lonkt de medische markt. Kansen te over dus om onze business verder uit te bouwen,’ concluderen beide zaakvoerders.

Team als drijvende kracht

Voor A&C Solutions blijft de kracht van hun business het team. ‘Hun kennis, klantgerichtheid, snelle reactie en service maakt dat we veel van onze klanten tot onze vaste klantenkring mogen rekenen. De juiste mensen vinden op de juiste plaats, dat wordt onze grootste uitdaging voor de toekomst. De Willen Winnen Award zou dus niet alleen een mooie opsteker zijn voor ons team maar ons wellicht ook in de kijker kunnen zetten bij toekomstige werknemers’ knipoogt Maarten.

De winnaar van de Willen Winnen Award wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van de Groeier op 15 oktober in Frame21 te Herentals.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details