Platform over productie- en procesautomatisering
Volg uw bagage op de voet dankzij de bTag Experience van Brussels Airport

Volg uw bagage op de voet dankzij de bTag Experience van Brussels Airport

Bij aankomst van hun vlucht op Brussels Airport worden reizigers via de bTag app van Brussels Airport geïnformeerd wanneer hun bagage beschikbaar zal zijn, en op welke bagageband deze terecht zal komen. Dit is mogelijk omdat de bTag op sleutelmomenten doorheen het afhandelingsproces gescand wordt. In coronatijden is het een extra troef dat de passagier zijn bagage vanop afstand in het oog kan houden, zonder aan de drukke carrousel te staan wachten.

brussels-airport-btag-kopieren

Met +/- 26 miljoen passagiers per jaar is Brussels Airport is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. De luchthaven is verantwoordelijk voor de vlotte verwerking van niet minder dan 41.917 bagagestukken per dag. Om de luchthavenbeleving van haar passagiers te verbeteren, ging Brussels Airport op zoek naar een service die de reiziger informeert over de status van zijn bagage.

Voor de realisatie van de bTag Experience werd gekozen om te werken met RFID-technologie. Door de combinatie van een RFID-chip in het bTag-label – een kaartje ter grootte van een bankkaart – en de plaatsing van een groot aantal sensoren doorheen de luchthaven, kan ieder bagagestuk voortdurend gelokaliseerd worden van bij binnenkomst op de luchthaven tot op de bagagecarrousel.

Na selectie van het juiste tagtype tijdens een Proof of Concept, installeerde Aucxis de nodige detectiepunten aan iedere bagageband. Zo kunnen we de tag die bij een bepaalde koffer hoort, detecteren en deze data doorsturen naar de bTag-app van Brussels Airport.

Hoe werkt de bTag service?

De bTag is te koop via de webshop van Brussels Airport. Enkele dagen na bestelling wordt de bTag thuis geleverd en kan de passagier hem – aan de hand van een QR-code – via de app activeren. Tot slot maakt hij de innovatieve bagagetag bij het inchecken vast aan zijn koffer(s).

https://btag.brusselsairport.be/nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details