Platform over productie- en procesautomatisering
Volledig geïntegreerde oplossing luidt nieuw tijdperk van automatisering in

Volledig geïntegreerde oplossing luidt nieuw tijdperk van automatisering in

De industrie is in volle evolutie. Automatisering en digitalisering zijn sleutelwoorden voor de verdere uitbouw van onze bedrijven. Als vooraanstaande producent op het gebied van de industriële sensor- en automatiseringstechniek luidt JUMO een nieuw tijdperk van automatisering in met de centrale verwerkingseenheid VariTRON 500. Dit volledig geïntegreerde systeem wordt gekenmerkt door zijn snelle werking en flexibele bediening.

JUMO focuste in de beginjaren op de productie van glas voor glasthermometers, maar is vandaag uitgegroeid tot een specialist in industriële sensor- en automatiseringstechniek. “Ons gamma omvat de gehele meetketen vanaf de sensor tot de automatiseringsoplossing voor temperatuur, druk, vloeistofanalyse, debiet, niveau en vochtigheid. Dankzij een ervaren R&D-afdeling kunnen we ook maatoplossingen ontwikkelen en produceren”, vertelt Bruno Radermacher, Directeur bij JUMO Automation in Eupen. “In België beschikken we net als alle andere filialen over een commerciële dienst, een eigen productie van temperatuurvoelers en een competente technische dienst, die herstellingen uitvoert, programma’s ontwikkelt, installaties opstart, opleidingen geeft en klanten ondersteunt.”

JUMO introduceert een nieuwe innovatieve centrale verwerkingseenheid: VariTRON 500.

 

Nieuw hardware- en softwareplatform

JUMO blijft fors inzetten op innovatie. Getuige daarvan is de nieuwe JUMO VariTRON 500, een modulaire, flexibele en duurzame centrale verwerkingseenheid. Voor de eerste keer wordt een compleet nieuw hardware- en softwareplatform gebruikt. De basis van deze VariTRON 500 is een hardwareplatform met een 800 MHz-processor, die, afhankelijk van de toepassing, als enkele, dubbele of Quad-core variant gebruikt kan worden. De software heeft een modulaire structuur op basis van een Linux-platform en maakt een uitstekende schaalbaarheid voor prestaties, geheugen en interfaces mogelijk. Verder omvat het systeem een klantspecifieke configuratie- en procesgegevenseditor en kunnen tot 64 intelligente aansluitmodules alsook meerdere centrales via CODESYS TargetVisu of CODESYS WebVisu geïntegreerd worden.

Ongekende flexibiliteit

“In de toekomst zullen we ook visualisatiebibliotheken voor individuele klantspecifieke operaties via CODESYS TargetVisu of CODESYS WebVisu aanbieden en zal een PROFINET IO-apparaatinterface een alternatieve verbinding met besturingssystemen op een hoger niveau via Modbus TCP mogelijk maken”, sluit Radermacher af. “De integratie van alle belangrijke veldbussystemen via CODESYS (zoals Modbus RTU of TCP master en slave, PROFINET IO-controller, EtherCAT-master en OPC UA-server) zorgt voor een ongekende flexibiliteit.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details