Platform over productie- en procesautomatisering
Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Bedrukte flexibele verpakkingen en zakken voor de voedingsindustrie en andere toepassingen

Voorbeschouwing EMPACK 2019 | Bedrukte flexibele verpakkingen en zakken voor de voedingsindustrie en andere toepassingen

Verpakkingen zijn cruciaal om producten te beschermen. Bastin-Pack (Wetteren), opgericht in 1929, ontwikkelt en produceert bedrukte flexibele verpakkingen, hoofdzakelijk voor de voedingsindustrie, maar ook voor de farmaceutica, cosmetica én industriële toepassingen.

Verpakkingen hebben hoofdzakelijk een beschermende functie en vormen een barrière tegen licht, vocht en gassen. “We zijn gespecialiseerd in kraft-laminaten, thermoformeerbare (kraft)laminaten tot 500 µm en bio-gebaseerde, zelfs industrieel composteerbare oplossingen. Door tussenlaags te drukken houden we de verpakking steeds krasvrij. Zo blijft de productinformatie duidelijk leesbaar en komt het product niet in aanraking met de bedrukking”, zegt sales coördinator Aurélie Van de Vyver. “Daarnaast produceren we voorgevormde doypacks, blokbodem- en vlakke zakken én vacuümzakken met zijvouw.”

Reactief en flexibel

Bastin-Pack levert oplossingen voor kleine zelfstandigen, middelgrote bedrijven en zelfs multinationals. Reactiviteit, flexibiliteit en kwaliteit zijn uiterst belangrijk. “We houden meer dan 450 soorten grondstoffen op voorraad en beschikken over een verwarmde kamer die de lijmen sneller doet uitdrogen. Daardoor kunnen we alle types barrièrefolies op minder dan vier weken produceren. Onze vaklui bedrukken deze tot acht kleuren”, licht Van de Vyver toe. “Alles wordt al vijftien jaar geproduceerd in een werkomgeving die voldoet aan de strengste normen inzake hygiëne en voedselveiligheid, volgens de BRC-IoP-standaarden. We investeren continu in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van flexodruk en wonnen ook al meerdere awards in de Benelux en op Europees niveau.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details