Platform over productie- en procesautomatisering
WAGO richt dochteronderneming WAGO Iberia op in Spanje
WAGO CEO Dr. Heiner Lang

WAGO richt dochteronderneming WAGO Iberia op in Spanje

De WAGO-groep breidt zijn activiteiten in Spanje uit in de tweede helft van 2024. Ze nemen de bedrijfsactiviteiten over van Dicomat, langetermijnimporteur in Spanje sinds 1980. Met de oprichting van WAGO Iberia ontsluit WAGO nieuwe synergieën voor nog efficiëntere oplossingen en een uitgebreid dienstenaanbod op de Spaanse markt.

Het nieuwe team van WAGO Iberia zal continuïteit bieden in de klantenservice met bestaande Dicmat-leden,en de toevoeging van nieuwe professionals om de huidige activiteiten uit te breiden. Met deze retentiestrategie zal WAGO lokale expertise veiligstellen en het gevestigde verkoopnetwerk van Dicomat in stand houden. Deze verbinding geeft de lokale Spaanse dochteronderneming toegang tot alle middelen van de WAGO-groep en het wereldwijde product- en dienstenportfolio van WAGO. Bovendien zullen op maat gemaakte oplossingen voor hun specifieke behoeften op het gebied van elektrische interconnectie, interface en automatiseringstechnologie samen met klanten en partners ter plaatse worden ontwikkeld.

Voor klanten en partners betekent deze combinatie de hoogste mate van continuïteit in ondersteuning. Ze profiteren van een snellere, gepersonaliseerde klantenservice, omdat grotere verkoop- en automatiseringsteams ter plaatse beschikbaar zijn voor individuele vereisten. Om effectieve oplossingen voor vragen en problemen te vinden, zal er ook direct contact zijn met internationale teams van specialisten van de WAGO-groep. WAGO Iberia zal ook de logistiek voor klanten en partners op de meest optimale manier afhandelen.

“We zijn verheugd om deze strategische stap samen met onze ervaren lokale verkooppartner, Dicomat, te zetten en samen de succesvolle ontwikkeling van WAGO in Spanje te bevorderen. Door onze expertise te bundelen, zullen we onze klanten nog meer individuele ondersteuning bieden en nieuwe bedrijfsgebieden ontwikkelen”, zegt CEO Heiner Lang.

Mehdi Sayar, VP Sales EMEA bij WAGO

“Met de oprichting van WAGO Iberia komen we dicht bij de voltooiing van onze lokale aanwezigheid in Europa en slagen we erin om onze klanten superieure diensten te bieden. Iberia heeft een groot potentieel voor WAGO en ik ben blij dat ik ons succes kan stimuleren met verdere investeringen in een getalenteerd lokaal team”, zegt Mehdi Sayar, VP Sales EMEA bij WAGO.

Spanje: een belangrijke markt met een hoog groeipotentieel

Spanje is voor WAGO een markt met groeipotentieel, vooral in de bouw-, energie- en industriële sector. “WAGO is nu al een belangrijke speler op het gebied van innovatieve en betrouwbare producten en oplossingen op het gebied van elektrische interconnectie-, interface- en automatiseringstechnologie. We willen deze positie verder versterken en uitbouwen”, zegt Álvaro Mallol, General Manager Dicomat. “We zijn er trots op dat we in de tweede helft van 2024 onze bedrijfsactiviteiten samen onder de paraplu van WAGO Iberia kunnen voortzetten en de oplossingen, diensten en componenten van WAGO nog dichter bij onze klanten en prospects kunnen brengen.”

Álvaro Mallol, General Manager Dicomat

Over WAGO

De WAGO-groep is een internationale leverancier van producten en oplossingen op het gebied van elektrische interconnectie, automatisering en elektronische interfaces. Dit familiebedrijf is wereldmarktleider op het gebied van veerklemverbindingstechniek. Sinds de oprichting in 1951 is WAGO gestaag gegroeid, met een huidig wereldwijd personeelsbestand van ongeveer 9.000 medewerkers, waarvan ongeveer 4.000 in Duitsland op de hoofdkantoren in Minden (Noordrijn-Westfalen) en Sondershausen (Thüringen)

Over Dicomat

Dicomat werd in 1980 opgericht door José Mallol en was tot aan de bedrijfsintegratie de exclusieve vertegenwoordiger van WAGO in Spanje. Het hoofdkantoor en de magazijnen van het bedrijf zijn gevestigd in Alcobendas, Madrid. In de delegaties voor handel en oplossingen (Barcelona, Bilbao, Pamplona, Segovia en Sevilla) werken experts op het gebied van verkoop, klantenservice en technische ondersteuning voor industriële automatiseringsprojecten, procesautomatisering, evenals energie-efficiëntie en gebouwbeheer. Momenteel werken er 45 medewerkers in Spanje.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details