Platform over productie- en procesautomatisering
We dagen engineers uit om zich verder te ontwikkelen

We dagen engineers uit om zich verder te ontwikkelen

Engineers waarin wordt geïnvesteerd kunnen klanten beter helpen, zijn effectiever en gelukkiger in hun werk. MA-IT MyAutomation is de kennis en kunde leverancier voor de industriële automatisering in Nederland. Anders dan veel bedrijven investeren we flink in onze engineers.

Het Experience Center in Deventer

Dankzij de eigen IA Professionals Academy kunnen we onze engineers op zowel technisch- als op social skill vlak een bijna onbeperkt trainingsbudget bieden. Onze jobcoaches bespreken ondertussen de voortgang en kijken hoe ze zich nog verder kunnen ontwikkelen.

In iets meer dan tien jaar tijd heeft MA-IT zich ontwikkeld als de Kennis en Kunde leverancier voor de Industriële Automatisering in Nederland. Ondertussen zijn honderd engineers druk aan het werk voor gerenommeerde klanten uit binnen- en buitenland. We werken vanuit kantoren te Deventer, Eindhoven, Gorinchem, Almere en Assen.

MA-IT is actief op de gebieden Software Engineering (PLC/SCADA), Hardware Engineering, Robotica en Hybride Software Engineering (C#/JAVA). We helpen klanten via consultatie, maatwerkoplossingen, standaardisatie en trainingen.

De Soda Factory, een volledig werkende limonadefabriek puur voor trainingen

Om met dit laatste te beginnen, we zijn de ontwikkelaars van de IA Professionals Academy. Een opleiding voor software en hardware engineers. In eerste instantie is deze opleiding gestart voor afstudeerders van HBO en Universiteit. Door deze opleiding kunnen we afstudeerders binnen een aantal maanden als volwaardig engineers laten functioneren. Op een ruim opgezet Experience Center is er ook plaats genoeg om de theorie in de praktijk te brengen. Dat dit goed werkt was voor onze klanten al snel duidelijk. Sindsdien kregen we vaker en vaker de vraag om ook externe engineers op te leiden en breidde de opleiding zich uit van de trainee engineers naar de medioren en senioren. Want iedereen kan nog beter worden in zijn of haar vak.

Naast Software ook een Hardware Academy

Als eerste hebben we de software academy ontwikkeld voor software engineers PLC / SCADA. De focus ligt hierbij op ISA-88, organisatie, werkwijze en social skills. Daarna is er een aangepaste variant gekomen, specifiek voor Hybride Software Engineers. Dit zijn engineers die op het raakvlak tussen de productie en het kantoor opereren.

Ze ontwikkelen hun software vaak met hogere talen, zoals C# en komen vaak ook uit deze wereld. Om succesvol met de productie te kunnen communiceren, leren ze op de academy de basis van PLC programmeren en elektrotechniek.

De behoefte aan hardware engineers is ondertussen ook elk jaar groeiend. Om te leren werken met tools zoals EPLAN, zijn er schitterende EPLAN Certified Engineer programma’s van EPLAN zelf. Maar daarmee ben je nog niet direct een goede hardware engineer. Daarom ontwikkelden we de IA Professionals Hardware Academy. Met de focus op het engineren zelf en uiteraard ook de social skills.

De IA Professionals Hardware Academy

Samenwerking met partijen

MA-IT MyAutomation is een onafhankelijke partij. We zijn dus niet gebonden aan één bepaald merk PLC, programmeeromgeving of stuk hardware. Toch hebben we een aantal goede samenwerkingen met gerenommeerde partijen, waaronder;

EPLAN – De marktleider in de hardware engineering oplossingen – en MA-IT werken al jaren samen. Al onze hardware engineers worden direct op het EPLAN certified programma gezet. In de loop der jaren hebben we de meeste certified engineers op laten leiden door EPLAN in Nederland. De samenwerking wordt steeds hechter, ook doordat we steeds meer certified engineers hebben.

B&R – een innovatief automatiseringsbedrijf – en MA-IT werken ondertussen een aantal jaar samen. We waren wereldwijd de eerste software engineer partner van B&R. We hebben een hele reeks engineers beschikbaar met ruime B&R kennis.

Mitsubishi Electric – één van de werelds leidende fabrikanten in elektrische producten en systemen – en MA-IT werken vanaf 2020 samen. Onze doelstelling is ook hier dat onze engineers de producten van Mitsubishi van binnen en buiten kennen en dat we daarmee onze klanten nog beter kunnen helpen.

Werken vanuit België

De afstanden tussen Nederland en Vlaanderen zijn klein. Je bent sneller van Antwerpen in Breda, dan in Luik. Ondertussen hebben we een aantal Belgische engineers mogen verwelkomen als werknemer bij ons. Stuk voor stuk competente en gedreven engineers.

Dit smaakt naar meer. Vandaar dat we graag meer Software Engineers en Hardware Engineers uit België willen verwelkomen. Uiteraard onder dezelfde goede voorwaarden als alle andere collega’s. Oftewel;

 • Natuurlijk een goed salaris en pensioenopbouw
 • Een vast contract
 • Auto van de zaak of mobiliteitsbonus en kilometervergoeding
 • Een jaarlijkse winstuitkering
 • 25 vakantiedagen (mogelijkheid tot 12/13 extra ATV dagen)
 • Netto vergoedingen voor telefoon, internet en thuiswerken
 • Persoonlijk IT-budget van €250,- per jaar
 • Bijna onbeperkt opleidingsbudget om te investeren in een leven lang leren
 • 5 flexdagen om met collega’s nieuwe technieken uit te proberen
 • Toegang tot ons LMS (Learning management system)
 • Prettige collega’s, afwisselende uitdagende projecten met diverse technologieën en nog veel meer!

Ken – of ben – jij een engineer die zich verder wil ontwikkelen? Kijk dan op onze site voor alle actuele vacatures. We spreken je graag onder het genot van een kop koffie en de rest van de wereldberoemde Nederlandse gastronomie. Nou ja, over dat laatste kunnen jullie ons zeker iets bijbrengen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details