Platform over productie- en procesautomatisering
WEG komt met uitbreiding van CFW500 frequentieregelaar

WEG komt met uitbreiding van CFW500 frequentieregelaar

De wereldwijde fabrikant van elektromotoren en besturingstechnologie WEG introduceert twee uitgebreide versies van de CFW500 Frequentieregelaar (VSD). De nieuwe modellen zijn leverbaar met een toegenomen bouwgrootte  en een hogere IP-beschermingsklasse, om te voldoen aan toekomstige voorschriften voor energie-efficiëntie van de Europese Unie (EU).

De CFW500 frequentie regelaar vallen in efficiëntieklasse IE2 en zijn conform EU-verordening 1781/2019 inzake het ecologisch ontwerp, die op 1 juli 2021 van kracht wordt. Deze verordening dient om de milieuprestaties van producten te verbeteren door een minimum vast te stellen energie-efficiëntienormen

Dankzij de nieuwe VSD’s van WEG halen eindgebruikers de energie-efficiëntienormen van een moderne fabriek. Deze nieuwe modellen uit de CFW500 serie werken in een breed spanningsgebied van 200 tot 240V, 380 tot 480V of 500 tot 600V. Ze zijn tevens inzetbaar bij omgevingstemperaturen van -10°C tot +40°C en waardoor ze een ideale optie zijn voor veeleisende toepassingen.  

WEG heeft de CFW500 laten doorgroeien tot bouwgrootte  F met een nominaal vermogen tot 55kW. Bouwgrootte F is leverbaar voor uitgaande stroomsterkten van 77A, 88A en 105A en kan worden gebruikt voor een spanning van 380 tot 480V. De toegenomen bouwgrootte maakt toepassingen mogelijk met vermogens van 37kW, 45kW en 55kW. De CFW500 modellen zijn dus geschikt voor de algemene machinebouw op het gebied van transporteren, draaien, heffen, pompen en ventileren.

De nieuwe CFW500 IP66 in bouwgrootte A en B dient voor motorvermogens van 250W tot 15kW. Beide bouwgrootten zijn leverbaar voor diverse netspanningen. 

“Vanwege de nieuwe regelgeving hebben we meer aandacht besteed aan een betere energie-efficiëntie van de componenten voor de elektrische besturingstechnologie”, aldus Johannes Schwengert, Hoofd Productmanagement bij WEG voor laag- en middenspanningsbesturingen. “Het is de eerste keer dat de EU de efficiëntie van VSD’s voorschrijft en bij de ontwikkeling van deze nieuwe CFW500 modellen was het dus essentieel dat ze aan de eisen voldeden.”

“Door deze nieuwe producten kunnen we motor- en VSD-pakketten leveren die optimaal op elkaar zijn afgestemd om de systeem- en energie-efficiëntie te verhogen —en tegelijkertijd zorgen voor een goede prijs-prestatieverhouding.”

De CFW500 serie beschikt ook over de ingebouwde veiligheidsfuncties “Safe Torque Off” (STO) en “Safe Stop 1” (SS1). Als deze aanstaan, voorkomen ze dat machines per ongeluk worden gestart of ongecontroleerd worden gestopt, wat de arbeidsveiligheid in de fabriek verhoogt. De CFW500 met deze functies voldoet hierdoor aan de SIL 3/PLe veiligheidsnormen volgens IEC 61800-5-2, EN ISO 13849-1, EN 62061, IEC 61508 en IEC 60204-1. 

Deze nieuwe uitbreidingen zijn  ontworpen voor een snelle installatie en ingebruikname, net als de rest van de WEG CFW500 serie. De talrijke plug-and-play modules maken de CFW500 serie ideaal voor decentrale automatiseringssystemen, met name door hun toegang tot alle gangbare busconcepten, waaronder Profibus DP, Profinet IO, Ethernet IP, DeviceNet, CANopen en Modbus RTU. 

Meer informatie over de CFW500 serie vindt u op de WEG website, waar u tevens al onze variabele toerenregelingen kunt bekijken. Om te ontdekken waar u de CFW500 kunt kopen, klikt u hier op plaatselijke dealer vinden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details