Platform over productie- en procesautomatisering
WEG presenteert nieuwe VSD op Indumation

WEG presenteert nieuwe VSD op Indumation

Nieuwste motoren, aandrijvingen en digitale technologieën gedemonstreerd in België

WEG, fabrikant van elektromotoren, lanceert zijn nieuwe CFW900 frequentieregelaar (VSD) op Indumation 2022, dat van 18 t/m 20 mei wordt gehouden in de Kortrijk Xpo, België. WEG presenteert zijn nieuwe CFW900 VSD en de WEG Electronically Commutated Motor (WECM) samen met de W22 motoren, WG20 motorreductoren en zijn laatste digitale platforms. WEG bevindt zich op nr 119.

De vakbeurs Indumation 2022 biedt inzicht in de industriële automatisering van morgen, met diverse internationaal toonaangevende leveranciers van industriële technologie en startups die nieuwe technische en technologische concepten en producten demonstreren. Er worden innovaties gepresenteerd op het gebied van robotica, motion control, vision- en sensortechnologie, Internet of Things (IoT) en slimme verbonden componenten.

De beurs ziet tevens de lancering van de nieuwste CFW900 frequentieregelaar van WEG. De CFW900 heeft een vereenvoudigd ontwerp, biedt meer gebruiksgemak en kan bogen op een verhoogde vermogensdichtheid. Hij komt bovendien met een geavanceerde energiebesparingsfunctie, een groot operationeel bereik en veiligheidsfuncties, en verhoogt de productiviteit indien geïmplementeerd in allerlei industriële toepassingen.

“De CFW900 biedt talrijke voordelen”, aldus Werner Lievens, managing director bij WEG Benelux. “De nieuwe aandrijving geeft gebruikers dankzij de meer gestroomlijnde indeling en verbeterde connectiviteit bijvoorbeeld snel en gemakkelijk toegang tot configuraties en technische gegevens.

“Daarnaast maakt de WECM-serie van WEG zijn debuut op de Belgische markt. Deze motoren zijn ontwikkeld om de veiligheid en betrouwbaarheid te bieden die afzuig- en ventilatiesystemen nodig hebben en leveren energieverbruikniveaus die geschikt zijn voor uiteenlopende luchtverplaatsingstoepassingen.”

WEG stelt de WG20-serie motorreductoren tentoon op Indumation.be 2022. Dit is de eerste motorreductor die WEG helemaal in-house heeft ontwikkeld. Hij is verkrijgbaar in een axiale, parallelle en haakse uitvoering, elk met schuine vertandingen, en biedt koppels variërend van 50 tot 18.000 Nm.

Naast zijn motoren heeft WEG recentelijk ook een portfolio digitale platforms gelanceerd. Een daarvan is het Motion Fleet Management (MFM)-systeem. De software maakt online bewaking en onderhoudsmanagement van een hele reeks industriële aandrijvingen mogelijk. Door middel van bewaking en een combinatie van edge computing en gegevensverwerking in de cloud genereert het systeem waardevolle realtime inzichten in motoren, aandrijvingen en andere industriële apparatuur.

De MFM-software werkt ook met WEG Motor Scan en WEG Drive Scan om technici operationele inzichten te bieden. Deze technologieën verzamelen en verzenden operationele gegevens, en gebruiken sensoren om de trilling, temperatuur en bedrijfsuren van hun respectieve apparatuur te bewaken.

Als u een afspraak wilt maken om WEG op Indumation.be 2022 te ontmoeten, neem dan rechtstreeks contact op met het team via info-uk@weg.net. Voor meer informatie over de CFW900-serie van WEG of de portfolio digitale tools van het bedrijf, gaat u naar de website van WEG.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details