Platform over productie- en procesautomatisering
Welkom in het tijdperk van industriële intelligentie

Welkom in het tijdperk van industriële intelligentie

Industrie 4.0. Artificiële intelligentie. Additive manufacturing. Cobots. Deze termen zijn gemeengoed geworden in de industrie. Met als hoofdthema ‘Integrated Industry – Industrial Intelligence’ zal de Hannover Messe, ’s werelds grootste vakbeurs voor industriële technologie, inzichten brengen in hoe mens en machine zullen samenwerken in de volgende fase van de digitale transformatie. De beurs vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 april.

Digitalisering is de toekomst van productie. Maar technologische ontwikkelingen hoeven allerminst concurrentie te betekenen voor operatoren. Ze kunnen evengoed ten dienste staan, denk maar aan exoskeletten die meer kracht geven en augmented reality dat zorgt voor meer inzicht. Medewerkers in een fabriek kunnen op die manier productiever van ooit worden. “Globalisering en digitalisering zijn de voornaamste drijfveren in de industriële transformatie”, opent Marco Siebert, directeur International Relations voor Deutsche Messe. “Hannover Messe is het podium bij uitstek waar zakengemeenschappen, productiebedrijven en politieke spelers verzamelen om deze twee cruciale onderwerpen te bespreken net als de uitdagingen waar de industrie voor staat. Want hoe kunnen we verzekeren dat de algoritmes die machines in staat stellen om data te verwerken en er op te reageren geen schade berokkenen?” Dat bevestigt ook Dr. Jochen Köcklern hoofd van de raad van Deutsche Messe. “Artificiële intelligentie heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de maak- en de energie-industrie. Mensen leren machines om logisch te redeneren om tegemoet te komen aan de eisen van de klant. Zo kunnen ze de status van machines optimaliseren en fouten en uitval voorspellen. Dat is waar Integrated Industry – Industrial Intelligence voor staat.”

Hannover Messe

Zweden als partnerland
De Hannover Messe heeft meer dan ooit zijn rol te spelen als forum voor technologie en discussies. De beurs vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 5 april. Met meer dan 6.500 exposanten uit zeventig verschillende landen en een verwacht bezoekersaantal van 225.000 bezoekers uit tachtig landen zal de beurs zijn positie als wereldwijd belangrijkste beurs voor industriële technologie nog verder versterken. Zweden neemt dit jaar de rol op van partnerland. “Dit is een enorm platform dat we aangeboden krijgen om de samenwerking in de verf te zetten tussen Zweden en bedrijven, organisaties voor economische ontwikkeling, R&D-instituten en regeringen van over de hele wereld”, vertelt Peter Eriksson, Zweeds minister voor Huisvesting en Digitale Ontwikkeling. “Ons programma zal in het teken staan van collaboratie, innovatie en digitale transformatie. We kijken er naar uit om bezoekers te tonen dat Zweden een uitstekende keuze is om zaken te doen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details