Platform over productie- en procesautomatisering
Wij verkopen en herstellen industriële elektronica

Wij verkopen en herstellen industriële elektronica

Elk productiebedrijf heeft het al wel eens meegemaakt. Een installatie werkt nog perfect, maar plots gaat één stukje elektronica kapot dat nergens meer te verkrijgen is. Om stilstand te vermijden, rest maar één oplossing: een volledig nieuwe installatie. Dat is echter buiten ABC Industrial Parts gerekend. De firma uit Kruisem verkoopt en herstelt industriële elektronica en beschikt daarvoor over een grote voorraad ‘obsolete’ en moeilijk te vinden producten. Die stock wordt continu aangevuld met nieuwe en gebruikte producten. Bovendien bieden de ervaren en deskundige ingenieurs service on-site en kunnen ze ook verloren en corrupte data recupereren.

Wat op 2/02/2000 begon met enkele vrienden die een reparatie in hun kelder uitvoerden, is vandaag uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf in de verkoop en herstelling van alle industriële elektronica. ABC Industrial Parts met hoofdzetel in Kruisem en een filiaal in Genk en Barcelona staat synoniem voor meer dan 45 medewerkers en meer dan 110.000 items in de online catalogus.

abc2_abc_200304_089-aangepast-kopieren

De specialist beschikt over een ruime voorraad met meer dan 110.000 items en kan ook nog eens een beroep doen op een wereldwijd netwerk van partners.

 

Herstellen of vervangen?

“Elk project start op nagenoeg dezelfde manier. De productie valt stil door een defect aan de elektronica en het onderdeel is moeilijk te vinden of de installatie wordt niet meer ondersteund. Het bedrijf belt ons op en brengt het defecte onderdeel en randapparatuur binnen of vraagt een interventie aan. We analyseren het probleem en bekijken in samenspraak met de klant wat de beste oplossing is: het originele onderdeel herstellen of vervangen door een nieuw of gereviseerd item”, vertelt COO Pieter Niemegeers. “Flexibiliteit is de sleutel van ons succes. Het komt erop aan de juiste oplossing te bieden én dit zo snel mogelijk. Eén ding is zeker: of het nu gaat om een grote multi­national of een eenmanszaak, ongeacht de sector, het is altijd dringend. Niemand wil immers stilstand in de productie. Met ons ruim aanbod aan merkonafhankelijke industriële elektronica spelen we daarop in en bovendien kunnen we steeds een beroep doen op een wereldwijd netwerk van partners. We beschikken over onze eigen koerierdienst en de nachtkluis met unieke toegangscode maakt afhalingen buiten de kantooruren mogelijk.”

Stilstand tot een minimum beperken

Dankzij een team van gespecialiseerde en hoogopgeleide ingenieurs staat ABC Industrial Parts ook in voor de herstelling en revisie van merk­onafhankelijke, zelfs custom made elektronica tot op componentenniveau. “We assisteren klanten met probleemanalyses op databussen, PLC’s, drives en HMI’s, maar ook met custom made PCB’s, industriële PC’s en met de installatie van herstelde en aangekochte producten. We beschikken over zelfontwikkelde testsystemen waarmee we alle functies tot in de kleinste details kunnen testen. Gezien de miniaturisering en de verhoogde dichtheid van elektronica investeerden we in een X-ray om elementen te analyseren, soldeerverbindingen te onder­zoeken en de echtheid van componenten te controleren”, licht CTO Niels De Backer toe. “Onze ervaren ingenieurs gaan tot het uiterste om elk probleem op te lossen en kunnen zelfs de nodige service on-site bieden om stilstand tot een minimum te beperken. Bovendien kunnen we helpen om verloren of corrupte data te recupereren of om een preventieve back-up te maken, zodat dataverlies vermeden kan worden.”

abc3_200304_055-aangepastv2-kopieren

Dankzij een team van gespecialiseerde en hoogopgeleide ingenieurs staat ABC Industrial Parts in voor de herstelling en revisie van merkonafhankelijke, zelfs custom made elektronica tot op componentenniveau.

 

Wij kopen elektronica

Om steeds aan de vraag te kunnen voldoen, moet ABC Industrial Parts ook nieuwe en gebruikte elektronica blijven aankopen. “Onze klanten worden onze leveranciers. Naast nieuwe elementen kopen we immers heel veel onderdelen van oude machines op, reviseren ze en maken ze opnieuw gebruiksklaar”,
sluiten de COO en CTO af. “We inventariseren de voorraad en halen die af. Indien nodig, worden zelfs elektrische installaties volledig ontmanteld. Het ‘dumpen’ van ongebruikte stock kost een firma afvoer- en recyclagekosten. Dankzij ABC zijn deze kosten niet nodig.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details