NL | FR

Platforme sur l'automatisation de la production et des processus
Retour à l'aperçu

MEWA

BEDRIJFSTEXTIEL IN EEN FULL-SERVICESYSTEEM
MEWA voorziet ondernemingen over heel Europa vanuit 42 vestigingen van beroeps- en veiligheidskleding, poetsdoeken, olieopvang- en voetmatten, evenals wastafels voor onderdelenreiniging in full-service. Aanvullend kunnen ook artikels voor arbeidsveiligheid onder het merk “World Wide Work by MEWA” besteld worden.
MEWA, opgericht in 1908, is vandaag toonaangevend in het segment textielmanagement. Het MEWA servicesysteem biedt een tijdbesparend en professioneel alternatief voor de aankoop van textiel. Textielmanagement bij MEWA betekent het ter beschikking stellen, leveren en ophalen op afgesproken tijdstippen, wassen en afwerken, herstellen en in geval van slijtage vervangen.
De ondernemingsgroep telt ongeveer 4900 medewerkers die een totaal van 172.000 klanten bedienen uit industrie, handel, bouw, ambachten en gastronomie.

De vestiging van MEWA in België ontplooit haar activiteiten in Binche. MEWA Binche telt 195 medewerkers. 7200 contractuele klanten uit diverse sectoren – van garages tot drukkerijen, van metaalverwerkende bedrijven tot de voedingsindustrie – vertrouwen de vakkundige zorg voor hun herbruikbare poetsdoeken en werkkleding toe aan MEWA.

MEWA Binche verwerkt maandelijks circa 180.000 kledingstukken. Zo’n 40.200 dragers gaan de werkvloer op in werkkleding uit één van de MEWA-collecties. Opdat elke drager steeds de eigen vest, broek, kiel of overall zou terugkrijgen, is elk kledingstuk voorzien van een barcode. Dankzij het IT-gestuurde identificatiesysteem kan de weg doorheen het verzorgingsproces van aan- tot uitlevering exact gevolgd worden.
Voor de maandelijks circa 1,9 miljoen poetsdoeken, de 4500 voetmatten en de 2400 handdoekrollen worden telkens speciale wasstraten gebruikt. MEWA biedt niet alleen de beste doeken, maar ook de beste machines voor de verwerking én hooggekwalificeerde, gemotiveerde medewerkers.

Een bewuste omgang met water, lucht en energie behoort tot de basisprincipes van MEWA. Moderne wasprocedés, computergestuurde doseer- en sturingssystemen, hergebruik van was- en spoelwater en een fysisch-chemisch-biologisch procedé voor de behandeling van afvalwater, dragen allemaal bij tot een duurzame bedrijfsvoering.

vidéo d'entreprise

Informations générales

Services Bedrijfstextiel adresse Avenue Léopold III 33
7134 Péronnes-lez-Binche
België
Numéro de téléphone +32 (0)64 23 07 00 Adresse email [email protected] site Internet mewa.be

carte

« * » indique les champs nécessaires

Envoie-nous un message

Ce champ n’est utilisé qu’à des fins de validation et devrait rester inchangé.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details