Platform over productie- en procesautomatisering
Terug naar overzicht

Schmalz

Vacuümtechnologie voor automatisering en handling

Schmalz is marktleider in vacuümautomatisering en ergonomische handlingsystemen. Wat in 1910 met een kleine werkplaats in het Zuiden van Duitsland begon, heeft zich tegenwoordig met vacuümtechniek ontwikkeld tot een internationaal opererend bedrijf.

Vacuümtechniek is geschikt voor uiteenlopende branches en eisen; voor de voorzichtige handling van gevoelige oppervlakken maar ook voor toepassingen in “ruwe” productieomgevingen.

Wij ontwikkelen en produceren vacuümcomponenten voor alle gangbare toepassingen, zoals grijpers, verbindingselementen, filters, vacuümgeneratoren en onderdelen voor systeemcontrole. Naast de afzonderlijke componenten bestaat ons portfolio ook uit complete systemen en roboticaoplossingen. Voor gebruik in geautomatiseerde productie, picking- en distributielogistiek ontwikkelen wij aansluitklare grijpersystemen. Deze systemen optimaliseren het be- en ontladen van machines, het (de)palletiseren en het picken en verpakken van producten.

Voor werkstukken waar opspantechniek nodig is, zijn er de klemsystemen. Deze worden gebruikt bij bewerkings- en montagewerkzaamheden. Onderdelen van hout, glas, metaal of kunststof worden met vacuüm vastgezet voor een betrouwbare en nauwkeurige bewerking. Opspannen met vacuüm biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere opspanmethoden: snelle, nauwkeurige, schadevrije en vervormingsarme bevestiging, hoge houdkracht en vijfzijdige bewerking. Bovendien kunnen ook dunne en elastische materialen worden vastgezet.

De Jumbo vacuümslangheffers van zijn ontworpen voor de ergonomische handling van lasten tot 300 kilogram. Ze optimaliseren materiaalstromen die een hoge handlingfrequentie en -snelheid vereisen.

Met de VacuMaster heftoestellen kunnen zeer grote en zware werkstukken van meerdere tonnen worden getransporteerd. Zo kan bijvoorbeeld het laden van machines met houten of metalen panelen door slechts één persoon worden uitgevoerd op een procesveilige en ergonomische manier.

Daarnaast ontwikkelen en produceren wij individuele kraansystemen – als aanvulling of als stand-alone oplossing.

Vind de juiste oplossing voor uw probleem: https://www.schmalz.com/nl-nl/digitale-services/selectiehulpen/

algemene informatie

Services Vacuümtechniek voor automatiseringVacuümtechnologie voor roboticaVacuümopspantechniekVacuümheffers en railbanen Adres Generatorstraat 34
7556 RC Hengelo
Nederland
Telefoonnummer +31 (0)74 255 5757 E-mailadres [email protected] Website Schmalz.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details