Platform over productie- en procesautomatisering
Compacte brushless motoren voor veeleisende automatiseringstoepassingen
De nieuwe Powerlink interface van Ever Elettronica.

Compacte brushless motoren voor veeleisende automatiseringstoepassingen

Rotero Holland biedt verschillende oplossingen op het gebied van aandrijvingen en besturingen. Nieuw in het assortiment is onder meer de uitbreiding van de IR-9 serie frameloze motoren van PMW Dynamics. 

Het Britse PMW Dynamics ontwerpt en produceert compacte elektromotoren en motorreductoren die complete oplossingen bieden voor motion control toepassingen. Het portfolio richt zich op specials, platte motoren met of zonder borstels en ‘inwheel’ motoren. 

IR9-serie

De IR9-serie valt onder het hoofdstuk ‘compacte brushless motoren’ en is onder meer geschikt voor veeleisende automatiseringstoepassingen in de landbouw en andere industrieën. Hiervoor zijn ze te combineren met een spelingsarme versnellingsbak inclusief motorrem en positiesensor. Deze versnellingsbak is daarbij onderhoudsvrij door de levenslange afdichting. Ideaal voor aandrijf- en besturingsvraagstukken. Nieuw is het feit dat de oorspronkelijk langste uitvoering van 130 mm nu is aangevuld met een uitvoering met een lengte van 152 mm, bij een diameter van 120 mm. Hiermee zijn de IR9-motoren nog breder toepasbaar.

Technische specificaties

De complete actuatoroplossing biedt als wielaandrijving een vermogen tot 1 kW, een koppel van 50 – 200 Nm en toerentallen van 25 – 200 min-1. Verder beschikt hij over een hoge beschermingsklasse (IP) voor een veilig gebruik in buitenomstandigheden en een lange levensduur die oploopt tot 15.000 bedrijfsuren. 

Specials

Een belangrijke sterkte van PMW Dynamics betreft de mogelijkheid om standaardoplossingen volledig af te stemmen op klantspecifieke eisen en wensen. Hiervoor beschikt de fabrikant over speciale productietechnieken om aanpassingen te maken. Bovendien heeft ze de beschikking over een groot aantal verschillende magneten, waarmee de eigenschappen van de actuator nauwkeurig zijn af te stemmen op de specifieke toepassing. Onder meer met betrekking tot motoroptimalisatie ten aanzien van snelheid, spanning, koppel, efficiëntie, cogging-koppel en thermische prestaties.

Naast landbouwtoepassingen zijn de IR-motoren ook geschikt voor toepassingen in de ruimtevaart, bij Defensie, in robots en voor fabrieks- en magazijnautomatisering.

Powerlink interface

Om stappen- en brushless motoren probleemloos te kunnen aansturen, vertegenwoordigt Rotero onder meer de producten van het Italiaanse Ever Elettronica dat net een nieuwe Powerlink interface heeft gelanceerd. Het Research en Development team van Ever Elettronica bestudeert voortdurend nieuwe oplossingen om zich aan te passen aan specifieke eisen van klanten en vernieuwt continu haar assortiment: nu met onder meer een nieuwe lijn van aandrijvingen, uitgerust met Powerlink interface, als resultaat.

Betrouwbare communicatie

Powerlink is een communicatieprotocol, gebaseerd op standaard Ethernet, dat betrouwbare communicatie garandeert. Het is daarom geschikt voor industriële automatisering en procesbesturing. De mogelijkheid om zowel tijdkritische als niet-tijdkritische processen met dezelfde bus te bedienen, heeft het wijdverbreide gebruik ervan aangemoedigd – met name in toepassingen met een aanzienlijk bewegingsgedeelte, zoals robotica.

Kenmerken

Een van de belangrijkste kenmerken van de Powerlink fieldbus is dat het de vrijheid geeft om een netwerktopologie te kiezen die het meest geschikt is voor de toepassing. Daarnaast is er een cyclische en isochrone gegevens­uitwisseling: de Managing Node stuurt tijdens de cyclus verzoeken naar alle nodes volgens een vooraf bepaalde volgorde, terwijl hij wacht op het antwoord van elke node. De updatetijd van het netwerk en het apparaat zijn bovendien constant en er is een dynamische mapping van procesgegevens.

Probleemloos loskoppelen 

De Powerlink-veldbus biedt ook het voordeel dat als één node (of meer dan één) wordt losgekoppeld, de netwerkfunctionaliteit niet in gevaar komt aangezien de anderen blijven functioneren. Dit betekent bijvoorbeeld dat het mogelijk is om een deel van de robotlijn los te koppelen voor onderhoud en weer aan te sluiten zonder de andere aangesloten machines te ‘storen’.

De Powerlink fieldbusaandrijving van Ever Elettronica voor stappen- en brushless motoren is sinds begin 2023 verkrijgbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details