Platform over productie- en procesautomatisering
Hoe igus bijdraagt aan een duurzame toekomst 🖥♻✅

Hoe igus bijdraagt aan een duurzame toekomst 🖥♻✅

Bouwen aan de toekomst is een televisieprogramma dat elke zondag om 15:30 uur op SBS6 te zien is. Het programma laat zien welke innovaties en ontwikkelingen er zijn op het gebied van duurzaamheid, technologie, gezondheid en meer. Eén van de bedrijven dat in het programma aan bod komt, is igus, een wereldwijde marktleider op het gebied van kunststof stangkoppen en gaffels, low-cost automatisering, lineaire geleidingen, lineairtechniek, kabelrupsen en kabels met een lokale vestiging in Soesterberg.

igus is een bedrijf dat zich inzet voor een duurzame toekomst door het gebruik van kunststof in plaats van metaal. Kunststof heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van metaal, zoals een lager gewicht, een langere levensduur, een lagere wrijving, een hogere corrosiebestendigheid en het behoeft geen extra smering. Bovendien is kunststof beter te recyclen dan metaal, waardoor er minder afval en CO2-uitstoot ontstaat.

igus levert zijn producten aan diverse sectoren, waaronder de duurzame energie sector,  de machinebouw, de automobielindustrie, de medische sector, de robotica industrie, de theater en evenementen industrie, de offshore industrie, de luchtvaart industrie en nog vele anderen. Met zijn producten helpt igus zijn klanten om hun machines en apparaten efficiënter, veiliger en duurzamer te maken. Zo draagt igus bij aan een betere toekomst voor mens en milieu.

Tijdens de aflevering komt Markus Nork, International Group Development Manager bij igus aan het woord. Nork verteld onder andere meer over wat igus allemaal doet op het gebied van kunststof recycling, en één van de laatste ontwikkelingen op dit vlak komt aan bod, namelijk de igus:bike.

Wilt u meer weten over hoe igus nog meer bijdraagt aan de toekomst? Kijk dan de aflevering van Bouwen aan de toekomst van SBS6 terug op hun YouTube-kanaal of bezoek hun website voor meer informatie over de diverse initiatieven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details