Platform over productie- en procesautomatisering
Inclinometers van Kübler
Hoekmeting, 1 dimensie, 0-360°

Inclinometers van Kübler

Duranmatic brengt van Kübler, producent van onder andere encoders, tellers, sleepringen en inclinometers,  een nieuwe serie inclinometers, de series IN6x / IN7x. Beide versies zijn verkrijgbaar met een analoge uitgang of een IO-Link-interface.

Met de uitbreiding van deze beide series kunnen zowel 2-dimensionale hellingen met een meetbereik van ±85° als 1-dimensionale hellingen tot 360° worden gemeten.

Naast innovatieve sensortechnologie bieden de inclinometers met kunststof behuizing eenvoudige programmeermogelijkheden. Zo kunnen het middelpunt en de eindpunten via een Teach-adapter worden aangepast. Verdere parameters zoals draairichting, filterinstellingen, uitgangssignaal en waterpasfuncties kunnen via FDT/IODD (PACTware) worden gedefinieerd.

Een visuele ondersteuning door 3 LED’s en de waterpasfunctie maken een tijdbesparende inbedrijfstelling mogelijk en zorgen voor transparantie tijdens de bediening en diagnose. Door het brede temperatuurbereik van -40°C … +85°C en de hoge beschermingsklasse IP68 / IP69K zijn nauwkeurige metingen mogelijk, zelfs onder de zwaarste omgevingsomstandigheden.

De IN7x hellingmeters hebben als extra een gyroscoopsensor naast de versnelling meetcel (MEMS) voor nauwkeurige hoekmeting. Een intelligent algoritme combineert de geregistreerde waarden voor versnelling en rotatiesnelheid, wat leidt tot een hoge snelheid in het berekenen en doorgeven van het meetresultaat. Dit maakt het gebruik in dynamische toepassingen mogelijk.

Denk hierbij aan toepassingen met bewegende (rijdende)  voertuigen zoals AGV’s, vorkheftrucks, hijskranen en tractoren waarbij de lading horizontaal gehouden moet worden.

De IN6x serie is specifiek bedoeld voor statische , dus stilstaande, applicaties. Voorbeelden hiervan zijn hijskranen, brandweerauto’s, heftafels en hoog werkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details