Platform over productie- en procesautomatisering
Maak kennis met het nieuwe cameraplatform

Maak kennis met het nieuwe cameraplatform

Het platform O3R is de allesomvattende 3D-oplossing voor de gecentraliseerde, gesynchroniseerde verwerking van beeld- en sensorinformatie in autonome mobiele robots zoals AGV’s. De vereenvoudigde integratie en de betrouwbare interactie van camera’s en sensoren maakt het systeem geschikt voor extreme omstandigheden en is in te zetten als botsingsbeveiliging, navigatie en positiebepaling. Bovendien is een analyse en dimensionering van objecten te realiseren, die met behulp van meerdere camera’s effectiever zijn uit te voeren. Applicaties zoals het opmeten van pallets, boomstammen, pakketten of koffers zijn makkelijk te realiseren.

Krachtig en open: centrale eenheid voor sensorverwerking

Kern van het systeem is een krachtige rekeneenheid, de Video Processing Unit (VPU) genaamd, die gebruik maakt van een yocto-Linux op een NVIDIA Jetson TX2 embedded hardware. Gebaseerd op een Docker-architectuur worden open ontwikkelomgevingen zoals Python, C++, CUDA en ROS ondersteund. Op de rekeneenheid kunnen tot zes camerafronten worden aangesloten en per Gigabit-ethernetinterface nog andere sensoren, bijvoorbeeld voor de afstandsdetectie. Alle relevante ‘zintuigen’ die een AGV nodig heeft voor een veilige, autonome navigatie, zijn zodoende beschikbaar op een centrale eenheid.

O3R: multifunctioneel camera-sensorsysteem voor mobiele robotica.

Camerakop met imager uit eigen ontwikkeling

Als onderdeel van de platformoplossing biedt ifm ook geschikte, krachtige camerakoppen aan: de 2D/3D-camera’s beschikken over een openingshoek van 105 graden en zijn uitgerust met de nieuwste Time-of-Flight-imager van pmd-technologies ag. Deze onderneming uit de ifm ondernemingsgroep ontwikkelt alle sensoren voor de visionproducten voor de automatiseringsspecialist en stemt deze exact af op de betreffende eisen.

Dankzij het gemoduleerde infraroodlicht legt de 2D/3D-camera objecten uiterst nauwkeurig vast, ook bij blootstelling aan wisselend omgevingslicht.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details