Platform over productie- en procesautomatisering
Veiligheidsbumpers nu volledig op maat leverbaar

Veiligheidsbumpers nu volledig op maat leverbaar

Voor voetgangers rondom shuttle of AGV wordt het een stuk veiliger wanneer AGV en shuttle zijn voorzien van een veiligheidsbumper (en scanner).

Veiligheidsbumpers worden gemaakt uit foam waarin meerdere drukgevoelige contacten zijn verwerkt. Het foam wordt beschermd door middel van een polyesterhoes in veiligheidskleuren. Indien het foam ingedrukt wordt, signaleert het veiligheidsrelais dat de bumper bediend is en wordt de aandrijving uitgeschakeld. Het foam vangt door het indrukkend vermogen de overgebleven restsnelheid van het voertuig op zodat niet alle kracht op lichaamsdelen wordt overgedragen. De bumpers zijn in elke maat leverbaar, u kunt zelfs uw eigen tekening aanleveren met alle specificaties, ook waterdicht IP65 en ATEX.

Beknelling tussen Automated Guided Vehicles (AGV’s) of andersoortige automatisch aangedreven voertuigen en vaste objecten kan voorkomen worden door veiligheidsbumpers toe te passen. Het principe werkt soortgelijk aan de veiligheidslijst alleen wordt er rekening gehouden met snelheid, remweg en massa van het voertuig zodat na bediening van de rem het voertuig stilstaat voordat een persoon bekneld raakt.

Synoniemen voor detectiebumpers zijn: Drukgevoelige bumpers, detectie bumpers en schakelbumpers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details