Platform over productie- en procesautomatisering
Terug naar overzicht

Bihl+Wiedemann GmbH

De onderneming

Bihl+Wiedemann – in 1992 opgericht door Jochen Bihl en Bernhard Wiedemann in Mannheim – is een middelgrote onderneming. Het ontwikkelt en produceert complete automatiseringsoplossingen voor functionele veiligheid en datacommunicatie in machines en installaties. Producten en oplossingen van de onderneming zijn wereldwijd in gebruik bij vooraanstaande fabrikanten van consumptie- en investeringsgoederen, met name in industriële automatisering, transporttechniek en machinebouw.

Bihl+Wiedemann loopt technologisch voorop in de automatiserings- en veiligheidstechniek met AS-Interface (ASi) en leverde een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van alle ASi-generaties. Onze master ontving in 1995 als eerste een certificaat van AS-International e.V., de koepelorganisatie met meer dan 300 internationale partners. Ook bij de marktintroductie van ASi-5 in 2019 speelde Bihl+Wiedemann een voortrekkersrol. De nieuwe ASi-norm is neerwaarts compatibel met alle voorgaande ASi-generaties en maakt het mogelijk grotere hoeveelheden gegevens aanzienlijk sneller uit te wisselen. Ook op het gebied van functionele veiligheid is de onderneming uit Mannheim met ASi Safety at Work al bijna 15 jaar een van de belangrijkste leveranciers.

Het programma

Met producten en oplossingen van Bihl+Wiedemann bevindt u zich in het allerbeste gezelschap met vele gerenommeerde gebruikers in de fabrieks-, proces- en gebouwautomatisering en op het gebied van machinebouw en transport. Toepassingsgebieden zijn veilige en niet-veilige applicaties in machines en installaties in elke omvang, bijv. transportbanen, magazijnsystemen, verpakkingsmachines of werktuigmachines.

Het portfolio van Bihl+Wiedemann, met daarbij al een uitgebreid assortiment aan producten uit de nieuwste generatie AS-Interface ASi-5, omvat o.a.:

  • ASi-masters-gateways-links-scanners met en zonder geïntegreerde veiligheidseenheid voor alle gangbare besturingen;
  • ASi-modules (digitaal/analoog) in IP20, IP54 en IP67;
  • veiligheidscomponenten (bijv. Safety-monitoren, Safety-basic monitor, Safety-I/O-modules, noodstopknoppen, actieve verdelers ASi Safety, toerentalbewaking, enz.);
  • configuratie- en diagnosetools (soft- en hardware, bijv. ASIMON360, ASi Control Tools360, ASi Analyser, diagnosesoftware);
  • Velbus coupler/mastersimulatoren;
  • printplaatmodules;
  • toebehoren (bijv. voedingen, passieve verdelers, enz.).

Behalve producttrainingen en cursussen biedt Bihl+Wiedemann ook ontwikkelingsservices aan voor hardware- en softwarematige oplossingen voor de automatiseringstechniek.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Automatisering Adres Floßwörthstraße 41
D-68199 Mannheim
Duitsland
Telefoonnummer +49 621 33996-0 E-mailadres [email protected] Website www.bihl-wiedemann.de/nl

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details