Platform over productie- en procesautomatisering
Eenvoudig pneumatisch positioneren
Het apparaat voorkomt botsingen met dicht op elkaar geplaatste werkstukken, omdat de PPD de grijpervingers vooraf positioneert.

Eenvoudig pneumatisch positioneren

Het nieuwe type pneumatisch positioneerapparaat (PPD) van SCHUNK maakt vrije pneumatische positionering mogelijk met pneumatische grijpers – met een eenvoudige set-up van grijper, sensor en positioneerapparaat. Dankzij de geprefabriceerde PLC-functieblokken is ook de inbedrijfstelling heel eenvoudig. Dit is een optimale oplossing voor elke grijptoepassing waar flexibiliteit vereist is, bijvoorbeeld voor robottoepassingen die werkstukken van verschillende afmetingen verplaatsen of werkstukken of dicht bij elkaar plaatsen.

Het pneumatische PPD-positoineringsapparaat zorgt voor flexibiliteit in alle toepassingen met pneumatische grijpers dankzij vrije positionering, grijpkracht en snelheidsaanpassing.

Tot nu toe was vrije positionering met pneumatische grijpers alleen mogelijk met oplossingen die vrij ingewikkeld zijn voor gebruikers. SCHUNK dicht dit gat nu met het nieuwe pneumatische positioneerapparaat. Hij is ontwikkeld als accessoire voor pneumatische grijpers en wordt bestuurd via IO-Link. Samen met een positiesensor kan elke positie van de grijpervingers worden geregeld. Dit omzeilt het principe van het open/sluiten van de grijper. Deze nieuwe flexibiliteit van pneumatisch grijpen vereist slechts een eenvoudige instelling van drie componenten: de PPD, een positioneersensor en een standaardgrijper. En dat betekent dat er geen aanpassingen of speciale varianten van de grijper nodig zijn. Met de PPD kan deze nieuwe grijpdimensie dus eenvoudig achteraf worden ingebouwd in het bestaande bedrijfsproces.

Cyclustijden optimaliseren, botsingen voorkomen

Dankzij de flexibele besturing van pneumatische grijpers kunnen gebruikers hun cyclustijden optimaliseren. Omdat de grijpervingers niet meer naar de eindposities hoeven te bewegen voor en na elke grijpbeweging. Het apparaat voorkomt botsingen met dicht op elkaar geplaatste werkstukken, omdat het de grijpervingers vooraf positioneert. Bovendien kan de grijpkracht ook worden aangepast met het apparaat door de uitgangsdruk aan te passen. Dit biedt duidelijke voordelen wanneer verschillende gevoelige werkstukken moeten worden vastgegrepen. Het is mogelijk om het werkstuk nog zachter te grijpen door de snelheid van de grijperklauw aan te passen, omdat dit de grijpimpuls vermindert.

Robuust en nauwkeurig

Vier geïntegreerde snelle 2/2-ventielen in de eenheid zorgen samen met de geïntegreerde elektronica en de positioneringssensor (geïnstalleerd op de grijper) voor een gesloten regelkring. Het gesloten ontwerp met IP67 maakt de PPD bij uitstek geschikt om in te zetten in industriële omgevingen. Dankzij het robuuste ontwerp kan de unit end-of-arm worden geïnstalleerd, waardoor een nauwkeurige positionering kan worden bereikt met korte slanglengtes. Dit zorgt voor een positioneringsnauwkeurigheid tot 0,5 mm. De PPD is verkrijgbaar in drie versies die verschillen in de stroomsnelheid van de intern geïnstalleerde kleppen. Grootte en gewicht blijven altijd hetzelfde Een IO-Link sensor van SCHUNK of alle gangbare analoge sensoren van andere leveranciers kunnen als sensor gebruikt worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details