Platform over productie- en procesautomatisering
Geavanceerde technologie verbindt industriële systemen met elkaar én met de toekomst 
Ton van Beek (Channel Partner Manager) en Vincent Wagenaar (General Manager): “We willen de industrie wegwijs maken in de verschillende opties en laten zien welke techniek het best voor welke toepassing kan worden gebruikt.”

Geavanceerde technologie verbindt industriële systemen met elkaar én met de toekomst 

Systemen en apparaten slim met elkaar verbinden, laten communiceren en informatie laten delen is de basis voor het realiseren van een toekomstbestendige business. Maar hoe doe je dit? Tijdens het event Connect to the future op Brainport Industries Campus op 23 mei laat HMS Networks zien welke communicatieoplossingen er zijn en hoe je hiermee successen kunt boeken. 

“Door gebruik te maken van de data die machines genereren, kun je van correctief onderhoud naar gepland en uiteindelijk naar voorspellend onderhoud. Je kunt de efficiency van je systemen verhogen, je downtime verlagen, je bedrijfsprocessen verduurzamen, enzovoort. Het gros van de machinebouwers en eindgebruikers weet dat ze actie moeten ondernemen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken, maar het is tegelijkertijd lastig om de daad bij het woord te voegen. Daarom organiseren we het event Connect to the future. Met netwerkmogelijkheden, live demonstraties op een microfair en kennissessies willen we bedrijven oplossingen laten zien én hoe ze effectief aan de slag kunnen gaan”, legt Vincent Wagenaar, General Manager bij HMS Networks Benelux uit. HMS is gespecialiseerd in diverse communicatieoplossingen. Met geavanceerde technologie verbindt het bedrijf miljoenen industriële apparaten wereldwijd, zowel in automatiseringssystemen als in IIoT-toepassingen. 

HMS staat voor Hardware Meets Software. De technologie van HMS stelt industriële hardware in staat om te communiceren en informatie te delen met software en systemen.

5G en cybersecurity

Wagenaar haalt een aantal topics aan die tijdens het event zullen worden aangestipt. “Na een introductie over Brainport Industries Campus komen in het plenaire gedeelte 5G voor de industrie en cybersecurity aan bod. Een snel en betrouwbaar 5G-netwerk opent deuren voor vergevorderde automatisering en het maakt werken met draadloze robots en machines veel eenvoudiger. Tegelijkertijd is en blijft het belangrijk dat bedrijven cybersecure opereren. De industrie is zich steeds meer bewust dat de beveiliging op orde moet zijn om storingen, onregelmatigheden én reputatieschade te voorkomen. Er zijn inmiddels gelukkig diverse producten op de markt die bedrijven kunnen ondersteunen om hun omgevingen te beveiligen.”

Wet- en regelgeving en communicatietechnieken

Na het plenaire gedeelte volgt een aantal parallelsessies. Ton van Beek, Channel Manager bij HMS Networks: “Industrie 4.0 maakt slim produceren en het realiseren van intelligente fabrieken mogelijk. Industrie 5.0 gaat over de interactie tussen mens, technologie en machine. Daardoor verandert ook wet- en regelgeving. Als er wat fout gaat, moet er meteen kunnen worden ingegrepen, ook bij draadloze systemen. Machinebouwers en system integrators moeten hierover goed nadenken. Daarom zullen we ingaan op de nieuwe EU-Machineverordening.”

De toename aan draadloze machines leidt niet alleen tot een andere aanpak van safety. “Meer draadloze systemen betekent ook een grotere variatie aan draadloze communicatietechnieken (4G, 5G, bluetooth, WiFi, …). We willen de industrie wegwijs maken in de verschillende opties en laten zien welke techniek het beste voor welke toepassing kan worden gebruikt.”

Tijdens het event op 23 mei mengt HMS zich in de unieke mix van hightechbedrijven, kennisinstituten en startups op Brainport Industries Campus.

Factory Uptime

Systemen en machines slim met elkaar laten communiceren leidt tot meerwaarde. Wagenaar: “Het is bijvoorbeeld mogelijk om downtime te reduceren via permanente monitoring. We hebben diagnosetools in ons assortiment waarmee je een productielijn continu kunt monitoren. Deze tools kunnen afwijkingen van de normale situatie vroegtijdig signaleren zodat operators tijdig – nog vóór een storing optreedt – onderhoud kunnen inplannen. Hoe dit werkt, laten we graag aan het publiek zien.”

Artificiële intelligentie

Ook artificiële intelligentie kan bijdragen aan betere prestaties.  Wagenaar: “Door de vergrijzing en de toenemende complexiteit van machines wordt het steeds lastiger om kennis te borgen. Met behulp van slimme algoritmes kun je uit grote databronnen eenvoudig nuttige informatie halen en je onderhoud voorspellen of je efficiency verhogen.” 

Data journey

Maar voor je met data successen kunt boeken, zul je een aantal obstakels moeten overwinnen. “We willen laten zien waar je kunt beginnen, welke uitdagingen je kunt tegenkomen en welke doelen je kunt bereiken. Internet of Things leidt zeker tot meerwaarde, maar de data journey van elk bedrijf is anders. Daarom is het goed om ook met andere bedrijven te connecten. Connect to the future is een event waar we niet alleen kennis delen. Gelijkgestemden kunnen er ook met elkaar ervaringen uitwisselen en via live demonstraties op de microfair zien wat er mogelijk is. Daarbij zullen specialisten de vier productielijnen Anybus, Ewon, Intesis en Ixxat die HMS Networks voert, presenteren. Kortom, Connect to the future verbindt – in alle betekenissen. ”  

Reserveer hier je plaats voor Connect to the future: https://www.hms-networks.com/campaign-landing-pages/connect-to-the-future

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details