Platform over productie- en procesautomatisering
Management van robots met Plus One Robotics

Management van robots met Plus One Robotics

Plus One Robotics is gevestigd in San Antonio, Texas en maakt vision-software voor robots in magazijnen en distributiecentra. Ze geven robots de oog-handcoördinatie om objecten te picken en neer te zetten met behulp van 3D en AI-aangedreven perceptie. Een van hun innovaties is ontwikkeld om de problemen van een gemengde pallet op te lossen. Ze noemen dit de PickOne Mixed Depalletizing Solution.

Wat is een gemengde pallet?

In een magazijn en in de transportsector worden goederen gewoonlijk op houten pallets geplaatst om een stabiel transport te vergemakkelijken. Een pallet die is gevuld met items van gelijke grootte en vorm, en met een regelmatig of bekend palletpatroon is voor een robotarm vrij makkelijk te hanteren. Maar naarmate het scala van getransporteerde goederen zich uitbreidt, worden deze relatief eenvoudige pallets steeds minder vaak gebruikt.

Naarmate de e-commerce groeit, vraagt de klant van logistieke centra om dagelijkse en voortdurend veranderende zendingen te verwerken. Als gevolg daarvan worden pallets gevuld met een verscheidenheid aan items, wat resulteert in gemengde pallets. De items die op een gemengde pallet worden gestapeld, kunnen verschillende afmetingen hebben of in verschillende soorten verpakkingen zijn verpakt, van dozen en blikken tot in plastic verpakte voorwerpen met een zachte buitenkant. Omdat de gemengde pallets vaak op een niet-uniforme manier worden gestapeld, kan het verwijderen van items van een gemengde pallet, depalletiseren genaamd, een uitdaging zijn.

Uitdagingen van een gemengde pallet

Voor een mens is het begrijpen van een gemengde pallet vrij eenvoudig. Bij een assortiment artikelen weet je vrij snel hoe je elk item oppakt en waar je het moet neerzetten. Maar hoewel het misschien een simpele taak is, is het geen gemakkelijke klus. De repetitieve en fysieke aard van het werk is zwaar voor het menselijk lichaam en de geest. Het is werk met een lage werktevredenheid en een hoog verloop.

Plus One Robotics ontwikkelde een oplossing om uitdagingen met gemengde pallets op te lossen.

Oplossing voor gemengde depalletisering

Plus One Robotics heeft een robotoplossing ontwikkeld voor het depalletiseren van gemengde pallets, de PickOne Depalletizing Solution. Op basis van AI-gegevens geeft de PickOne-software een robot opdracht om elk item te picken en de juiste plaatsing te verifiëren. PickOne is eigenlijk het brein achter de hand-oogcoördinatie van de robot om een reeks pick-en plaatstaken uit te voeren in e-commerce fulfillment en warehouse distributiecentra.

Plus One’s robotoplossing voor smart warehousing.

Human-in-the-loop robotsupervisor op afstand

Hoewel PickOne deze robots slim maakt, zijn ze nog steeds niet zo slim als mensen. Zo kan een robot in verwarring worden gebracht door bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen, reflecterende plastic wikkels, kapotte verpakkingen en andere uitzonderingen. Plus One heeft software ontwikkeld waarmee mensen de robot kunnen beheren en met deze verwarring om kunnen gaan.

In feite kunnen mensen met de software van Plus One, Yonder genaamd, een team van robots zo ongeveer overal vandaan beheren. Yonder zorgt voor de afhandeling van uitzonderingen. Dus als een robot niet zeker weet wat er met een pakket moet gebeuren, wordt de menselijke manager gewaarschuwd. De mens kan op afstand instructies geven zodat de robot weer aan het werk kan. De AI leert voortdurend, zodat de robot weet wat hij moet doen als dezelfde uitzondering zich nog eens voordoet.

Met de software van Plus One kunnen mensen een aantal robots aansturen.

Waarom OnLogic

In hun zoektocht naar een platform voor hun oplossingen had Plus One uitdagende eisen. De computer moest zeer betrouwbaar en krachtig zijn om een krachtige GPU en voldoende USB-gegevenspoorten te ondersteunen voor tot twintig Intel RealSense-camera’s. Bovendien zijn er klanten die vereisen dat het hardwareplatform UL-gecertificeerd is.

De Karbon 804 van OnLogic voldeed aan alle eisen van PlusOne.

“De Karbon 804 van OnLogic voldeed aan al onze eisen. De compacte maar krachtige oplossing ondersteunt onze huidige behoeften met ruimte voor uitbreiding. Bovendien bespaart de vestiging van OnLogic-productiefaciliteiten in de VS en Nederland ons tijd en geld als het gaat om de levering van oplossingen en de ondersteuning van onze klanten over de hele wereld.”- SHAWN EDWARDS, TECHNISCH DIRECTEUR BIJ PLUS ONE ROBOTICS

Succes

PickOne met Yonder toont een groot slagingspercentage. Zo begon één klantimplementatie met een out-of-the-box picknauwkeurigheid van ongeveer 85%. Nadat ze PickOne en Yonder gingen gebruiken om gegevens te verzamelen over de nieuwe en afwijkende items, steeg het nauwkeurigheidspercentage in drie weken naar 94% en in zes weken naar 98%.

Wat is de volgende stap voor Plus One?

Plus One opende onlangs hun Europese hoofdkwartier in Nederland, dat toevallig ook het EU-hoofdkwartier van OnLogic is. Deze nabijheid zal kosten en tijd besparen, omdat OnLogic-systemen rechtstreeks vanuit hun onze Nederlandse vestiging kunnen worden gebouwd en verzonden naar het onlangs geopende kantoor in Nederland om hun productie te ondersteunen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details