Platform over productie- en procesautomatisering
Van componentenleverancier tot IPC-specialist
Ronald en Lisa Groeneveld richtten OnLogic 20 jaar geleden op als Logic Supply. Vandaag de dag ondersteunt het team innovatieve bedrijven over de hele wereld bij het oplossen van complexe technologische uitdagingen.

Van componentenleverancier tot IPC-specialist

Computeroplossingen voor complexe technologische uitdagingen

OnLogic ontwikkelt kleine, moderne en krachtige configureerbare computers, die zich kenmerken door hun uitgebreide beveiliging tegen binnendringend vuil en hun bestendigheid tegen extreme temperaturen en trillingen. De redactie sprak met Ronald Groeneveld over de ontwikkeling en strategie van het bedrijf.

Vorig jaar vierde OnLogic haar 20e verjaardag. Hoe is het bedrijf tot stand gekomen?

Groeneveld: “Mijn vrouw Lisa en ik zijn in 2003 begonnen met het importeren van moederborden voor computers. Het Mini-ITX-moederbordformaat was net op de markt, maar was moeilijk te vinden in de VS. Dit was de geboorte van OnLogic als leverancier van computercomponenten. Klanten vroegen al snel of we ook complete computersystemen konden bouwen. Dat was het echte begin van het bedrijf als hardwarefabrikant.”

Wat was de reden om je specifiek te richten op IPC-technologie?

“Deze kleine computers waren vooral interessant voor bedrijven die maximale prestaties wilden in een kleine ruimte en met een lager energieverbruik dan conventionele towercomputers. Met efficiëntere koeloplossingen kunnen we de behuizing nóg verder verkleinen en maken we ventilatoren en ventilatieopeningen overbodig. Dat vergroot de betrouwbaarheid nog meer. Dat was het moment waarop de zaken voor ons echt van start gingen. We zagen een toenemende vraag naar computers voor toepassingen die hoge betrouwbaarheid vereisten.” 

De wereld van industriële computers is geëvolueerd met het Internet of Things, edge computing en nu AI. “Wij zijn daarin meegegaan. We bieden nu complete oplossingen. Deze combineren hardware-, software- en ecosysteempartners met een uitstekend team van experts die met ons samenwerken om onze klanten te helpen alledaagse technologische vragen te beantwoorden. Onze computers houden stand waar een standaardcomputer het laat afweten.”

Wat zijn bijzondere mijlpalen die het bedrijf hebben gevormd?

“Er is een aantal mijlpalen met betrekking tot onze wereldwijde groei. In 2009 hebben we in Taiwan een vestiging geopend voor inkoop en logistiek. In 2010 volgde in Nederland een filiaal voor verkoop en productie. Met onze vestiging in Taiwan zijn we aanwezig in de regio waar veel hardwarecomponenten worden geproduceerd. Dankzij ons Nederlandse team kunnen we onze Europese klanten optimaal van dienst zijn en hen dezelfde ondersteuning en snelle doorlooptijd bieden als onze klanten in de VS. Sinds 2019 hebben we een R&D locatie in Maleisië, speciaal gericht op de ontwikkeling van moederborden. Onze tweede locatie in de VS volgde in 2021 in North Carolina. Ten slotte hebben we sinds eind 2023 een verkoopkantoor in Düsseldorf, specifiek voor onze Duitse klanten.”

Natuurlijk zijn er ook belangrijke mijlpalen op het gebied van producten en partnerships. “In 2017 zijn we gaan samenwerken met AT&T, Verizon en andere wereldwijde telecomproviders om een reeks LTE-computers op de markt te brengen. In 2018 zijn we cloudservices gaan aanbieden via Amazon Web Services en Microsoft Azure. In 2019 brachten we onze eerste in-house ontwikkelde rugged computer op de markt. Hiermee konden we de bescherming tegen omgevingsinvloeden verder uitbreiden. Door deze systemen zelf te ontwikkelen, kunnen we oplossingen afstemmen op de behoeften van onze klanten, terwijl we zelf controle houden over het ontwerp. Daarnaast blijft voor ons de toeleveringsketen volledig in eigen regie. In hetzelfde jaar hebben we samen met AMD een reeks systemen op basis van AMD-processors gelanceerd. Ook zijn we een samenwerking gestart met Inductive Automation om hardwareoplossingen te bieden voor haar populaire SCADA-software. In 2021 lanceerden we een reeks industriële systemen op basis van de Raspberry Pi. Dit apparaat, dat traditioneel meer gericht op de consumentenmarkt, werd ook gebruikt voor industriële gegevensverwerking.”

Welke technologietrends en ontwikkelingen zijn de afgelopen twee decennia bijzonder belangrijk geweest voor de industriële markt en hoe reageerde OnLogic hierop?

“Een belangrijke trend is het Internet of Things (IoT). Dit heeft ons ertoe gebracht om ons vooral te richten op connectivity. Dit leidde tot de ontwikkeling van ons assortiment LTE-compatibele systemen, een alternatief voor LAN of WLAN. Bovendien rijst steeds weer de vraag over de plaats van computerhardware in het netwerk. De afgelopen twee decennia is er een enorme beweging richting de cloud geweest. Nu zien we een zekere verschuiving terug naar edge computing, een plek waar onze hardware zich idealiter bevindt. Ook is er een grote trend naar machine learning, vision en AI op alle automatiseringsgebieden. Deze technologieën kunnen van invloed zijn op elke bedrijfstak. We blijven onze productlijn uitbreiden om te voldoen aan de behoeften van klanten die dit gebied willen verkennen.”

Hoe ziet het huidige product- en serviceaanbod eruit?

“Onze belangrijkste productlijnen omvatten industriële computers, rugged computers, panel-pc’s, edge servers en diverse aanvullende componenten. Daarnaast bieden we een breed scala aan services, waaronder aangepaste hardware, branding, software imaging en implementatie. We zijn er trots op deze producten te kunnen gebruiken om fabrikanten van apparaten, OEM’s en solution providers te helpen bij de implementatie van onder meer oplossingen voor data capture, machine learning en AI.”

Op welke toepassingen en bedrijfstakken richt OnLogic zich?

“Onze klanten gebruiken onze hardware om innovatieve producten en oplossingen te maken in vrijwel elke industrie. We hebben het over moderne oplossingen voor machine learning en AI in de productie en robotica tot de volgende generatie Smart City-oplossingen voor bijvoorbeeld verkeerscontrole. Tal van technologieën voor slimme landbouw, hernieuwbare energie en milieubescherming. Ik ben altijd onder de indruk van de creativiteit en inventiviteit van onze klanten. Tot de belangrijkste klanten behoren autofabrikanten, een van de grootste bedrijven op het gebied van hogedrukreinigers, een toonaangevende liftenfabrikant, bedrijven in de landbouwmechanisatie en vele andere bedrijven die apparaten en oplossingen ontwikkelen voor industriële besturing en automatisering.”

Waar ligt de kracht van OnLogic als leverancier van oplossingen voor industrial automation?

“Onze kracht in het leveren van oplossingen voor industrial automation is onze unieke combinatie van moderne, betrouwbare technologie die snel en op de lange termijn beschikbaar is voor de klant, gecombineerd met deskundig advies en ondersteuning. Ons team van technisch experts biedt klanten systemen die ontworpen zijn om lang mee te gaan, op bestelling worden gemaakt en die binnen enkele dagen geleverd kunnen worden.”

Welke rol spelen advies en nabijheid van klanten in uw bedrijf?

“Via ons directe bedrijfsmodel kunnen we diepgaande gesprekken met onze klanten voeren om hun behoeften echt te begrijpen. Hoewel we toonaangevende hardwareoplossingen ontwikkelen, is elk project uniek. De beste manier om onze klanten effectief te ondersteunen, is door hun uitdagingen tot op de bodem te onderzoeken en hen te helpen het juiste hardwareplatform te kiezen en te configureren. Daarom is een adviserende benadering van elk klantproject zo belangrijk voor ons. Omdat we lokaal in Nederland gevestigd zijn en dus dicht bij de klanten staan, kunnen we ervoor zorgen dat we over de nodige context beschikken om ze snel te ondersteunen. Onze oplossingsspecialisten van het verkoopteam proberen niet alleen maar een product te verkopen, maar helpen de klant te bevrijden van de technologische obstakels die hun succes in de weg staan.”

Hoe zal IPC en de technologie de komende jaren veranderen en wat betekent dat voor OnLogic?

“Alles draait nu natuurlijk om AI. Het lijdt geen twijfel dat leermodellen en de levering van AI-inferentie van invloed zullen zijn op de manier waarop systemen worden gebouwd en hoe beslissingen in realtime worden genomen. Dergelijke beslissingen worden steeds vaker genomen aan de edge in plaats van in de cloud. Ik denk dat deze trend zich zal voortzetten. Veel van onze klanten gebruiken onze systemen voor edge computing. Het verplaatsen van deze intelligentie tot dichter bij bron heeft veel voordelen op het gebied van bandbreedtegebruik en latency. Onze betrouwbare computers zijn het ideale platform voor machine learning, robotica, vision-oplossingen en nog veel meer. Vooral op plaatsen buiten het computerlab. Van gateways tot AI aan de edge tot GPU-servers – OnLogic heeft overal een oplossing voor.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details