Platform over productie- en procesautomatisering
Veilige en efficiënte maatvoering van pallets met GPC Systems
Nauwkeurige metingen van een pallet zijn essentieel voor een efficiënt en slim magazijnbeheer.

Veilige en efficiënte maatvoering van pallets met GPC Systems

Nauwkeurige metingen van een pallet zijn essentieel voor een efficiënt en slim magazijnbeheer. Fouten betekenen inefficiënt gebruik van de ruimte, onnauwkeurige inschatting van de vrachtkosten en verzendboetes. Wat uiteindelijk weer kan leiden tot ontevreden klanten.

Handmatige maatvoering van pallets kost tijd, is foutgevoelig en kan veiligheidsproblemen met zich meebrengen. Het is tijdrovend en niet ongevaarlijk als een bestuurder uit de vorkheftruck moet komen. Bovendien is dit niet altijd mogelijk vanwege veiligheidsmaatregelen.

Met hun nieuwste toepassing heeft GPC Systems een oplossing bedacht voor deze uitdagingen. GPC Systems is een bekroond softwarebedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van geavanceerde 3D-beeldverwerkings- en AI-oplossingen voor actuele problemen.

Freight Measure Solution van GPC Systems

Hun softwareoplossing voor de maatvoering van goederen was bedoeld om snel nauwkeurige en volledige vrachtafmetingen te verstrekken. Om de 3D-afmetingsgegevens voor hun softwareoplossing te verzamelen, moesten ze met geïntegreerde camera’s werken die over stereodieptewaarneming beschikken.

GPC Systems werkte samen met Intel® om software te ontwikkelen die naadloos samenwerkt met de RealSense™ Depth Cameras. De camera’s worden rechtstreeks op de hefmast van de vorkheftruck gemonteerd en het systeem is in staat om nauwkeurig niet alleen de lengte, breedte en hoogte, maar ook het volume te berekenen. Dit kan allemaal worden gedaan zonder dat de bestuurder de heftruck hoeft te verlaten.

Een geavanceerde oplossing vraagt om een geavanceerd computerplatform

Ten aanzien van computerplatform dat de camera’s en software moest ondersteunen, had GPC een lange lijst met vereisten. Het systeem moest bestand zijn tegen een magazijnomgeving. Dat betekent temperatuurschommelingen, maar ook stof en andere zwevende deeltjes. Daarnaast moest ook de computer, net als de camera’s, rechtstreeks op een vorkheftruck worden gemonteerd voor maatvoering tijdens het rijden.

Dat betekent dat het ideale systeem klein en volledig solid-state moest zijn om bestand te zijn tegen de trillingen en sporadische schokkende bewegingen. Natuurlijk moest het beschikken over industriële I/O-verbindingen, draadloze connectiviteit en krachtige verwerkingsmogelijkheden.

De Karbon 410 heeft het allemaal

GPC Systems heeft samen met hun klanten gekozen voor de rugged en compacte OnLogic Karbon 410 (K410). De K410, gebouwd voor de uitdagingen van de IoT edge, combineert innovatieve fanless koeling en flexibele configuratieopties met geavanceerde Intel Atom® x6000E-verwerking.

“Bij het doornemen van onze vereisten en die van onze klant werd het duidelijk dat we een systeem nodig hadden dat bestand was tegen de schokken en trillingen die zich voordoen tijdens het laden van een vorkheftruck. De computer die we nodig hadden moest worden bevestigd op en geïntegreerd in de vorkheftruck. Dus hadden we CAN-bus en programmeerbare ontstekingsdetectie nodig voor op maat gemaakte stroomregeling. Tot slot zochten we een systeem met optionele 4G-connectiviteit en GPS-functionaliteit om het systeem toekomstbestendig te maken. De Karbon 410 heeft het allemaal. We waren onder de indruk van OnLogic’s snelle communicatie en we waardeerden het feit dat we de oplossing konden aanpassen tot we precies het verwerkingsvermogen en de functies hadden die we nodig hadden. Uiteindelijk werd er snel geleverd – in slechts enkele weken, geen maanden.”– HUW MORGAN, CTO, GPC SYSTEMS

In samenwerking met Intel® en OnLogic heeft GPC Systems een efficiënte, nauwkeurige en snelle toepassing gecreëerd. In feite kan het verkrijgen van afmetingen, zogenaamde “dims”, volledig worden geautomatiseerd. Dit hoeft dus niet door de heftruckchauffeur te worden geactiveerd. Dat betekent dat de bestuurder zijn aandacht volledig kan richten op veilige magazijnactiviteiten en een veilig materiaaltransport. Zodra de metingen zijn verkregen, kan de pallet doorgaan naar het volgende onderdeel van de leveringsketen. Dit leidt tot gestroomlijnde activiteiten waarbij veiligheid is gegarandeerd.

“De Freight Measure Software Solution van GPC maakt gebruik van Intel® Realsense™ 3D-technologie en het op x6000 gebaseerde pc-platform van OnLogic. Het is een fantastische end-to-end oplossing die logistieke bedrijven helpt bij een eenvoudigere verplaatsing van ladingen. Het is een geweldig voorbeeld van de automatisering van bedrijfsprocessen.Het draagt bij aan een hogere productiviteit, lagere operationele kosten en een hoger veiligheidsniveau voor werknemers. Dit betekent een probleemloze totaalervaring voor logistieke bedrijven als het gaat om het transport van goederen.”– SYAMAK NAZARY, INTEL DIRECTOR VOOR TRANSPORT

Wat biedt de toekomst voor GPC Systems?

Volgens Acumen Research bedroeg de wereldwijde markt voor magazijnautomatisering in 2021 ongeveer 20 miljard dollar. Dit zal naar verwachting stijgen tot boven de 60 miljard dollar in 2030. GPC Systems wil hun magazijnactiviteiten blijven innoveren om operationele teams te helpen efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen. Ondersteund door OnLogic-hardware en Intel-technologie zullen de klanten van GPC Systems blijven profiteren van voortdurende verbeteringen van de manier waarop ze producten transporteren, opslaan en afleveren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details