Platform over productie- en procesautomatisering
Eenvoudige vingerwissel tijdens het lopende proces

Eenvoudige vingerwissel tijdens het lopende proces

Automatisch snelwisselsysteem

Met het nieuwe snelwisselsysteem BSWS-R maakt SCHUNK een geautomatiseerde vingerwissel tijdens het lopende proces mogelijk. Het slim ontworpen systeem bestaat uit slechts enkele componenten en is compatibel met alle grijpers met PGN-plus-P schroefverbindingsdiagram. De BSWS-R is de volgende stap in de evolutie van de BSWS serie van SCHUNK.

In veel industrieën gaat de productie steeds meer in de richting van “high-mix – low-volume”. Het wordt een groot voordeel voor bedrijven om een breed scala aan varianten te kunnen produceren, zelfs in de kleinste batchgroottes zonder handmatige instellingen. Deze flexibiliteit wordt nu mogelijk gemaakt door het BSWS-R snelwisselsysteem. Met de nieuwste evolutie van de BSWS-serie kunnen robots hun grijpervingers automatisch wisselen terwijl het proces loopt – in minder dan drie seconden!

Eenvoudig ontwerp, eenvoudige toepassing, meer vrijheid

Tot nu toe was geautomatiseerd wisselen alleen mogelijk door de hele grijper te vervangen. De BSWS-R daarentegen voert deze taak uit met een minimaal gebruik van componenten: alles wat nodig is voor elke grijpervinger is een snelwisselbasis, twee adapterpennen en een opslagstation. De basis wordt vastgeschroefd aan de werkstukspecifieke grijpervinger en de adapterpennen worden bevestigd aan de basisbek van de grijper. Wanneer de basis in het opslagstation beweegt, wordt de borgpen bediend en wordt het vormsluitmechanisme ontgrendeld. De robot beweegt omhoog uit het snelwisselsysteem van de grijperbek. De vingers en de basis blijven in het opslagstation. Er is geen extra inspanning nodig omdat de robot de wissel op eigen kracht uitvoert. Dankzij het nieuwe systeemontwerp hoeft er niet meer door de vinger geboord te worden en zijn er alleen nog draadgaten nodig. Dit geeft gebruikers nog meer vrijheid bij het ontwerpen van hun vingers.

Procesbetrouwbaarheid door aanwezigheidsbewaking

De BSWS-R is verkrijgbaar in negen maten. In kleinere versies tot maat 100 zijn de opslagstations ontworpen met elastomeerlagers. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik met cobots. Voor een nog grotere procesbetrouwbaarheid is een optionele inductieve naderingsschakelaar verkrijgbaar om te controleren of de vinger zich in het opslagstation bevindt. De basis is ook voorbereid voor de installatie van een RFID-datadrager voor vingercodering. Naast de nieuwe BSWS-R blijven de twee handmatige wisselsystemen uit de serie verkrijgbaar: Bij de beproefde BSWS wisselt de operator de vinger met een inbussleutel, bij de BSWS-M met een druk op de knop. schunk.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details