Platform over productie- en procesautomatisering
Nieuwe mogelijkheden voor machinebouwers in het digitale tijdperk 

Nieuwe mogelijkheden voor machinebouwers in het digitale tijdperk 

Specialist in automatiseringsoplossingen Lenze heeft m850 synchrone servomotoren gelanceerd. Het bedrijf wil hiermee een nieuwe standaard zetten in prestaties en veelzijdigheid voor machinebouwers in de machinebouwsector. “In combinatie met de nieuwe digitale services van Nupano kunnen we een revolutie teweegbrengen in de maakindustrie”, stelt Marc Vissers, Marketing and Communications manager bij Lenze EMEA-West.

Lenze’s toewijding aan innovatie en klantgerichte oplossingen is de kern van de m850 synchrone servomotoren.

De maakindustrie staat voor diverse uitdagingen. De marges staan onder druk en de noodzaak groeit om met digitale diensten de total cost of ownership te optimaliseren en nieuwe bedrijfsmodellen te introduceren. Lenze is zich van deze uitdagingen bewust en reageert hierop met een uitgebreid aanbod, waaronder hardware, software en digitale platforms die specifiek zijn afgestemd op OEM’s.

De compacte m850 synchrone servomotoren staan voor ruimtebesparing, zonder afbreuk te doen aan de prestaties.

Synchrone servomotoren

Zo zijn de nieuwe m850 synchrone servomotoren ontworpen voor toepassingen die een gemiddelde dynamiek en robuust aandrijfgedrag vereisen. Deze motoren zijn ideaal voor diverse sectoren, denk aan robotica, verpakkingstechnologie en handlingsystemen. Ze bieden een combinatie van eigenschappen die voldoen aan de veranderende behoeften van moderne industrieën.

Compact en nauwkeurig

Vissers benoemt een aantal belangrijke kenmerken en voordelen. “De m850 synchrone servomotoren hebben een compact ontwerp. Ze zijn ontworpen met het oog op ruimtebesparing zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Ze kunnen naadloos geïntegreerd worden in een groot aantal toepassingen. Daarnaast zijn de motoren ontworpen om precieze en nauwkeurige resultaten te garanderen. Ze  leveren uitzonderlijk soepele loopeigenschappen die voldoen aan de strenge eisen van diverse industrieën.”

Nupano positioneert machinebouwers gunstig op de wereldmarkt door hen in staat te stellen gebruik te maken van moderne technologieën zonder de beperkingen van programmeerkennis.

Compatibiliteit met servoregelaars

“Wanneer de m850-motoren gecombineerd worden met servoregelaars zoals de i700- en i950-kast, bieden ze robuuste en efficiënte aandrijfoplossingen binnen een koppelbereik van 4,8 tot 200 Nm”, vervolgt Vissers. “Bovendien zijn de Lenze m850 synchrone servomotoren uitgerust met een reeks geavanceerde functies, waaronder compatibiliteit met motorreductoren (g500, g7x0, g8x0 reductoren), aanpasbare feedbacksystemen, remmen en Optional Configuration Tool (OCT) mogelijkheden. Daardoor zijn oplossingen op maat mogelijk om aan specifieke industriële automatiseringseisen te voldoen.”

Veranderende behoeften machinebouwers

“Lenze’s toewijding aan innovatie en klantgerichte oplossingen is de kern van de m850 synchrone servomotoren”, aldus Vissers. “We hebben deze motoren zorgvuldig ontworpen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van machinebouwers in het digitale tijdperk.”

Digitale diensten

Naast de m850 motoren kunnen de digitale diensten van Nupano een verschil maken voor de maakindustrie. “Dit platform fungeert als een cruciale brug tussen de IT- en OT-wereld. Het stelt machinebouwers in staat om aanpasbare applicaties (apps) te creëren waarmee ze zich in de markt kunnen onderscheiden en generieke, kant-en-klare apps kunnen vermijden.”

Marges

“De marges in de machine- en installatiebouw staan voortdurend onder druk, waardoor een sterke behoefte aan innovatie en digitale transformatie is ontstaan. Lenze’s Nupano platform stelt machinebouwers in staat om IT-ontwikkelingen te omarmen zonder dat ze gespecialiseerde software of programmeerkennis nodig hebben”, aldus Vissers.

Strategisch voordeel

Europese machines, die bekend staan om hun kwaliteit, worden geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van lage marges en unieke, eenmalige verkopen. Om te kunnen gedijen, heeft de industrie nieuwe inkomstenstromen en unieke differentiators nodig. “Nupano positioneert machinebouwers gunstig op de wereldmarkt door hen in staat te stellen gebruik te maken van moderne technologieën zonder de beperkingen van programmeerkennis.”

Combineren leidt tot winst

Vissers besluit: “De combinatie van m850 synchrone servomotoren met Nupano’s digitale services leidt tot een belangrijke sprong voorwaarts in het bieden van uitgebreide oplossingen op maat voor het moderne industriële landschap.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details