Platform over productie- en procesautomatisering
HMS Networks en Red Lion Controls bundelen krachten
Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks in het Red Lion kantoor in York, PA.

HMS Networks en Red Lion Controls bundelen krachten

HMS Networks en Red Lion Controls bundelen krachten voor een sterker productaanbod binnen de industriële informatie- en communicatietechnologie

HMS Networks heeft de overname van Red Lion Controls van Spectris Group Holdings Limited afgerond. De twee bedrijven zijn nu één entiteit en kunnen gaan samenwerken aan gemeenschappelijke go-to-market strategieën en productaanbiedingen.

ae overname, die voor het eerst werd aangekondigd op 11 december 2023, is inmiddels goedgekeurd. Dit betekent dat HMS Networks nu beschikt over 1200 werknemers in 18 landen. De meeste medewerkers zijn gestationeerd in de VS, Zweden en Duitsland.

Wat te verwachten?

Voor de klanten van HMS en Red Lion zal er in eerste instantie niets veranderen. De bedrijfsnamen van HMS en Red Lion blijven ongewijzigd en de productmerken zullen, zoals voorheen via dezelfde kanalen op de markt worden gebracht en verkocht. Productie en verzending worden verzorgd door respectievelijk HMS en Red Lion. Contactgegevens en e-mailadressen blijven hetzelfde, met uitzondering van India waar Red Lion medewerkers een hms-networks.com adres krijgen.

Synergie in het verschiet

In de toekomst zal de fusie van de twee bedrijven veel synergie opleveren, vooral omdat het de Amerikaanse markt voor HMS en de Europese markt voor Red Lion vergroot. Het grootste deel van de omzet van Red Lion komt uit Noord-Amerika, via een goed ontwikkeld distributeursnetwerk dat HMS nu kan gebruiken om de verkoop van het gateway- en remote access aanbod van het bedrijf te stimuleren. Met ongeveer 60 procent van de verkoop in de grote automatiseringsmarkten in Europa en goed ontwikkelde en gerichte marktkanalen, is HMS nu in staat om geselecteerde onderdelen van het Red Lion aanbod in Europa te cross-sellen.

“We zijn blij dat we alle nieuwe medewerkers en gewaardeerde klanten van Red Lion kunnen verwelkomen in de HMS Networks familie, wat een spannend nieuw hoofdstuk in onze reis markeert. Nu we gezamenlijk het integratieproces starten, kijken we ernaar uit om onze gecombineerde sterke punten, gedeelde waarden en toewijding aan het leveren van uitzonderlijke waarde voor onze klanten, te benutten. In de komende kwartalen zullen we ons richten op een naadloze integratie en het actief nastreven van synergie tussen onze bedrijven. Samen kijken we ernaar uit om onze positie op de Noord-Amerikaanse markt te versterken”, zegt Staffan Dahlström, president en CEO van HMS.

Meer informatie volgt met het vorderen van de integratie.
www.hms-networks.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details