Platform over productie- en procesautomatisering
SCHUNK bij de top 3 genomineerden

SCHUNK bij de top 3 genomineerden

Met de innovatieve 2D Grasping-Kit heeft SCHUNK zich verzekerd van één van de top 3 plaatsen in de nominatie voor de HERMES AWARD 2024. De AI-ondersteunde toepassingskit biedt een snelle introductie tot het autonoom hanteren van niet-positie-georiënteerde objecten. Er is geen voorkennis van programmeren of beeldverwerking vereist.

Hoe kan flexibele, efficiënte en toekomstbestendige productie tot stand worden gebracht met het oog op het tekort aan geschoolde arbeidskrachten en het behoud van hulpbronnen? Met automatisering! SCHUNK heeft de 2D Grasping-kit ontwikkeld voor een snelle introductie in de autonome handling van niet-positie-georiënteerde objecten. Het maakt de betrouwbare handling mogelijk van verschillende, willekeurig gerangschikte onderdelen van een transportband, dienblad of aanvoertafel – zelfs bij wisselende licht-, kleur- of achtergrondomstandigheden. De toepassingskit bestaat uit een camera met lens, een industriële PC, AI software en een toepassingsspecifieke grijper. Alle componenten zijn perfect op elkaar afgestemd en kunnen worden gecombineerd met elke robot en elk besturingssysteem van een hoger niveau. Centraal staat de speciaal door SCHUNK ontwikkelde AI-software in combinatie met een intuïtieve gebruikersinterface. Dit betekent dat gebruikers geen voorkennis van programmeren of beeldverwerking nodig hebben. Eenmaal ingesteld leidt de AI-ondersteunde software bedrijven stap voor stap door het leerproces van grijpplanning. Zodra de objecten gefotografeerd en benoemd zijn, traint de AI zichzelf – volledig offline. Met de 2D Grasping-Kit kunnen terugkerende sorteer- of logistieke taken betrouwbaar en met weinig moeite worden geautomatiseerd.

Uitmuntende ideeën voor de toekomst gezocht

De jaarlijkse HERMES AWARD is de internationale technologieprijs van de Hannover Messe. De prijs bekroont uitmuntende producten en innovatieve oplossingen die blijk geven van een hoge mate van technologische innovatie en voordelen bieden voor de industrie, het milieu en de samenleving. Economische efficiëntie en de geschikheid van het product voor implementatie spelen ook een beslissende rol in het beoordelingsproces. Een onafhankelijke jury van experts met vertegenwoordigers uit politiek, bedrijfsleven, onderzoek en maatschappij, voorgezeten door Prof Dr Holger Hanselka, President van de Fraunhofer-Gesellschaft, selecteerde drie inzendingen in een voorlopig beslissingsproces, waaronder de 2D Grasping-Kit van SCHUNK. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de openingsceremonie van de Hannover Messe op 21 april 2024.

Expertise voor toonaangevende oplossingen

Automatiseringsexpert SCHUNK ontwikkelt en produceert flexibele automatiseringsoplossingen voor klanten in de meest uiteenlopende branches. De gebruiksvriendelijke oplossingen ondersteunen klanten in het verhogen van hun efficiëntie en het behouden van hun concurrentievermogen in een dynamische productieomgeving met een grote verscheidenheid aan onderdelen.

Met de 2D Grasping-Kit biedt SCHUNK opnieuw een complete oplossing die het opstarten van geautomatiseerde processen aanzienlijk vergemakkelijkt en die, naast een efficiënter productieontwerp, vooral potentiële besparingen biedt in het gebruik van tijd en middelen. schunk.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details